Εικαστικα

Ο μαγικός κόσμους του Petr Shevchenko

Γνωρίστε τον μέσα από την νέα του έκθεση ζωγραφικής «Subconscious flow» στο Grecotel Pallas Athena

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133456-303813.jpg

«H Ροή του Υποσυνείδητου (Subconsious Flow) θα μας ταξιδέψει μέσα από τους πίνακες του Ρώσου καλλιτέχνη Petr Shevchenko σε κόσμους μαγικούς, αλληγορικούς και μυστηριώδεις. Tα θέματα του συχνά υπερφυσικά περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο, πώς οι κινητήριες δυνάμεις του υποσυνείδητου υποκινούν τις σκέψεις, τα συναισθήματα, γίνονται εικόνες και αποτυπώνονται τελικά μέσα από τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες. Οι τίτλοι μαρτυρούν μια εσωτερικότητα και μια αναζήτηση, που αποδίδονται με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διακοσμητικές συνθέσεις στο πνεύμα της γαλήνης, της ηρεμίας και της φυσικής ευγένειας του καλλιτέχνη.

image

Ο καλλιτέχνης σκέφτεται τα έργα του για αρκετό διάστημα, κι όταν η σκέψη γίνεται πιεστικά παρόρμηση, οι πίνακές του ρέουν από αυτόν σαν από πάντα. Το υποσυνείδητό του έχει βρει τρόπο να εκφράσει τα μύχια της ψυχής του με τον καλύτερο τρόπο, μπολιασμένο με τη δημιουργική του φαντασία. Η προσωπική του διάθεση με το έντονο πάθος της έκφρασης υλοποιείται μέσα από τις μεγάλες αφηρημένες επιφάνειες των έργων του, το ισορροπημένο σχέδιο, την ανάλαφρη διάθεση και την ένταση του χρωματικού τους πλούτου, προσδίδοντας στα έργα του ενότητα και εσωτερική ισορροπία. Αρμονικές συνθέσεις, ενότητα στη συνεργασία των χρωμάτων με προτίμηση στους ψυχρούς χρωματικούς τόνους, δηλώνοντας ενδοστρέφεια.

image

Ο κόσμος του υποσυνείδητου του Petr μοιάζει να ανανεώνει τη γνωριμία του με τον έξω κόσμο, χαρίζοντάς μας υπέροχα έργα. Ο θεατής νιώθει χαρά καθώς η ματιά του αγκαλιάζει τις μεγάλες επιφάνειες των έργων του και τις περιεργάζεται προσπαθώντας να ανακαλύψει τις αλήθειες που κρύβουν κι ο τίτλος του κάθε έργου τις σιγοψιθυρίζει. Αυτή η κυριαρχία του υπερβατικού, σαν ένα μαγικό φίλτρο θα παρασύρει το θεατή στον φανταστικό τους κόσμο, προσφέροντάς του miles of smiles!», αναφέρει η Ελένη Βελονά, PR executive Grecotel S.A, Iστορικός Τέχνης.

image

image

image

Info: A' όροφος, Grecotel Pallas Athena Boutique Hotel, 8/7 - 9/9/2016, είσοδος ελεύθερη, καθημερινά 8:00 - 22:00


O Petr Shevchenko, γεννημένος στη Μόσχα το 1986, είναι visual artist που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Γενεύη και στη συνέχεια σπούδασε Fine Arts & New Media (Middlesex University, Akto Art & Design). Πολίτης του κόσμου πέρα από την αγά-πη του για τη ζωγραφική καταπιάνεται με κάθε είδους τέχνη, όπως γλυπτική, φωτογραφία, κα-τασκευές, σκηνογραφία, ήχο. Τον ενθουσιάζει το υποσυνείδητο, με την έννοια της εσωτερικής δύ-ναμης πίσω από την καθημερινότητα του ανθρώ-που, που υποκινεί και ευθύνεται για τις εκφάν-σεις της ζωής και συμπεριφοράς των ανθρώπων. Αυτή την πολυσχιδή παρουσία του υποσυνείδη-του προσπαθεί να αποδώσει στην Έκθεσή του Subconsious flow μέσα από τους ευφάνταστους πίνακες του και τις πρωτότυπες κατασκευές του. www.pshevchenko.com www.facebook.com/petr.shevchenko connelly_eclipse@hotmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ