Εικαστικα

Με δύο γερές προτάσεις κλείνει ο Ιούλιος στο πρόγραμμα χορού του Φεστιβάλ Αθηνών

 Στην Πειραιώς 260 δίνουμε χορευτικό ραντεβού στις 30 και 31 Ιουλίου

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134114-305811.jpg

Ο Ιούλιος είχε πολύ χορό για το Φεστιβάλ δίνοντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να έρθει σε επαφή με την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα του σύγχρονου χορού. Βαρδαρού, Μαυραγάνη, Μαριέλα Νέστορα, Ερμίνα Γκόρο, Λία Τσολάκη, Cold Blood και τώρα Κατερίνα Ανδρέου και "we are not at the same place" διαμορφώνουν την πλατφόρμα εξερεύνησης νέων τάσεων και προβληματισμών με ελληνικές και διεθνείς παραγωγές.

Οι δυο τελευταίες για τον Ιούλιο παραστάσεις λαμβάνουν χώρα τις ίδιες μέρες, στον ίδιο χώρο (Πειραιώς 260 Ε) η μία μετά την άλλη, στις 20.00 και 22.30 αντίστοιχα.

Κατερίνα Ανδρέου, A kind of fierce: ο δικός της «ελεύθερος χορός»

image

Η διακεκριμένη (σε εσωτερικό και εξωτερικό) χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου παρουσιάζει στην Πειραιώς 60 την παράσταση A Kind of Fierce, ένα σόλο ελεύθερου χορού.

Όπως λέει η ίδια: «Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου που παρουσιάζεται σε πρακτικές και γραφές που στήνουν μία ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης. Το kind of fierce είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψαχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο ν'αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας. Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ιδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το kind of fierce είναι ένας χορός που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία , το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Ο δικός μου "ελεύθερος χορός"».

Στις 20.00, διάρκεια 35'-40' χωρίς διάλειμμα

Χορογραφία – Ερμηνεία: Κατερίνα Ανδρεου / Ήχος: Κατερίνα Ανδρέου, Eric Yvelin

Βοηθός δραματουργίας: Mυρτώ Κατσίκη

Παραγωγή: Mi-Mai

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών, Ateliers de Paris Carolyn Carlson, Le Quartz

Mε την υποστήριξη των: CND Paris, Espace Pasolini, Honolulu-Loic Touzé/ORO, La Métive, Le Pad, Volapuk.

Άρια Μπουμπάκη, Pauline Brun, Noga Golan, Calixto Neto, and we are not at the same place: μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας

image

Το "and we are not at the same place" είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από τη Γαλλία, και το επόμενο στάδιο έρευνας και δημιουργίας του θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα.

Η ιδέα ενός έργου με αφετηρία το βήμα άρχισε να αναπτύσσεται στο πλαίσιο του χορογραφικού προγράμματος ex.e.r.ce (ICI CCN)

Οι ίδιοι λένε: "Προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες και καλλιτεχνικές διαδρομές, συγχρόνως επιλέξαμε να στραφούμε σε μια αρχέγονη δράση, σε μια πρωταρχική, κοινή ανθρώπινη κίνηση, το περπάτημα. Προσεγγίζοντάς το ως κίνηση, εμπειρία, σχήμα, μορφή, εικόνα και κοινωνικό μηχανισμό, δε θα μπορούσαμε να επιλέξουμε άλλο τόπο επόμενης συνάντησης από την Ελλάδα. Σε μια χώρα-πέρασμα αμέτρητων σωμάτων, χτίζουμε, ψάχνουμε και φανερώνουμε ένα νέο παλιό τοπίο επιλογών".

*Στην παράσταση δεν θα χρησιμοποιηθούν τα καθίσματα στην κερκίδα του θεάτρου. Θα υπάρξει άλλη διάταξη καθισμάτων, εκτός κερκίδων.

Στις 22.30, διάρκεια 50' χωρίς διάλειμμα

Concept: Aria Boumpaki, Pauline Brun, Noga Golan, Calixto Neto

Χορογραφία/performance: Aria Boumpaki, Noga Golan, Calixto Neto

Stage design: Pauline Brun

Sound Installation, Composition & Performance: Constantine Skourlis

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου


INFO

30 & 31.7 / Πειραιώς 260 Ε

Εισιτήρια από €5. Εκπτώσεις για φοιτητές, καλλιτέχνες, παιδιά, άνω των 65, μικρά και μεγάλα γκρουπ. Περισσότερες πληροφορίες στο ΕΔΩ

Online αγορά εισιτηρίων ΕΔΩ μέσω πιστωτικής κάρτας και στο viva.gr. Όχι κρατήσεις.

Τηλεφωνική αγορά εισιτηρίων: Γίνεται με χρέωση πιστωτικής κάρτας.Τηλεφωνικό Κέντρο: 2103272000

Εκδοτήρια

Κεντρικά: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου). Δευτ.-Παρ. 9.00-17.00, Σάβ. 9.00-15.00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη. Καθημερινά: 9.00-14.00 & 18.00-21.00

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Δευτ.-Πέμ. 9.00-19.00, Παρ.- Σάβ. 9.00-21.00 (Σε ημέρες παραστάσεων, μία ώρα πριν από την προβλεπόμενη έναρξή τους, τα Εκδοτήρια των συγκεκριμένων θεάτρων εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας).

Λοιποί χώροι

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων.

Εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε και από τα καταστήματα Public, Reload και Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ