TV + Series

Τι ερωτηματικά μας δημιουργεί το 7ο επεισόδιο του Game of Thrones;

Οι πιθανές θεωρίες για την εξέλιξη της σειράς (Spoilers Alert)

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130512-295836.jpg

Το 7o επεισόδιο του Game of Thrones άρχισε αρκετά απρόσμενα, δίνοντας μας μια επαρκή ιδέα για το τι θα επακολουθήσει. Είχε λοιπόν την επιστροφή ενός φίλου από τα παλιά μαζί με την διήγηση της πορείας του όλο αυτόν τον καιρό που τον είχαμε χάσει, εξελίξεις ως προς την τύχη της Arya, αλλά και ως προς την πορεία των επανενωμένων αδερφών Stark, Sansa και John. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα αυτά τα γεγονότα γεννούν πολλές απορίες αλλά και πιθανές θεωρίες για την εξέλιξη της 6ης σεζόν. Κάποιες από αυτές μπορεί να πλησιάζουν πολύ την πραγματικότητα, κάποιες να μοιάζουν εξωπραγματικές και παρατραβηγμένες, ενώ άλλες να τις διαβάζεις και να νιώθεις ξαφνικά πως φωτίζουν το σκοτεινό μονοπάτι του Got. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν είναι σίγουρο και κανείς δεν ξέρει τι μας ετοιμάζουν οι πολυμήχανοι Benioff και Weiss. Μέχρι το επόμενο επεισόδιο που θα προβληθεί στην Ελλάδα σε πρώτη προβολή ταυτόχρονα με την Αμερική, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema (για όσους θέλουν να δουν το επεισόδιο όποια στιγμή θέλουν υπάρχει και η νέα λειτουργία εγγραφής) μπορούμε να παρακολουθήσουμε και το νέο show του HBO σε παρουσίαση των Andy Greenwald και Chris Ryan, «After the Thrones», κάθε Σάββατο βράδυ, όπου σχολιάζονται τα γεγονότα και οι σκέψεις που έφερε το εκάστοτε επεισόδιο. Μέχρι τότε, ας εξερευνήσουμε τις πιθανές θεωρίες σχετικά με το μέλλον των αγαπημένων μας ηρώων.

Μα τι συμβαίνει τελοσπάντων με την Arya;

Όλοι λίγο πολύ έχουμε εναποθέσει πολλές ελπίδες σε αυτήν. Το μικρό κοριτσάκι με την θέληση και την επιμονή που ξέραμε ανυπομονούμε να το δούμε να μεταμορφώνεται στην αδίστακτη πολεμίστρια που θα 'θέλε. Αρνούμαι λοιπόν να πιστέψω ότι μετά από τόση εκπαίδευση και πειθαρχία στον Οίκο του Λευκού και του Μαύρου, φάνηκε τόσο αφελής και έκανε τόσο εύκολη την επίθεση από την Waif.

1η θεωρία:

H Arya δεν είναι τόσο αφελής. Λογικά θα είχε σκεφτεί ότι ένα μικρό κορίτσι που προσφέρει τόσα λεφτά για να φύγει από το Μπράβος και να πάει στο Γουέστερος θα έδινε στόχο και θα γινόταν γνωστό στην πόλη. Επέλεξε λοιπόν να βρίσκεται σε ανοιχτό μέρος που θα υπάρχει κάποια έξοδος διαφυγής(η γέφυρα), μετά την επίθεση και γνώριζε το πρόσωπο της γριάς που την πλησίασε, καθώς το είχε ξανασυναντήσει. Ακόμη μετά την επίθεση περπατούσε αρκετά άνετα για μαχαιρωμένη και ειδικά τόσες φορές. Σύμφωνα λοιπόν με την θεωρία αυτή, η ηθοποιός που παρολίγον να γίνει το θύμα της Arya, την βοήθησε ώστε να φανεί η σκηνή αληθινή, και την προμήθευσε με ψεύτικο αίμα ή σακούλες με αίμα αγριογούρουνου, τις οποίες η Arya είχε δέσει στην κοιλιά της. Στη συνέχεια το ψεύτικο αυτό αίμα σκορπισμένο στην πόλη θα οδηγήσει τους εχθρούς της σε εκείνη, όταν θα είναι έτοιμη να τους αντιμετωπίσει, υπό τους δικούς της όρους και με την βοήθεια της Βελόνας, την οποία είχε ξεθάψει στο προηγούμενο επεισόδιο.

image

2η θεωρία:

Αυτή ίσως είναι η πιο παρατραβηγμένη εκδοχή για το τι συμβαίνει με την Arya. Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία, η Arya και η Waif είναι στην ουσία το ίδιο άτομο. Βασίζεται στο ότι η Arya προσπαθεί από τότε που πήγε στο Μπράαβος να αποκοπεί από την αληθινή ταυτότητα της και να ξεχάσει ποια ήταν, να γίνει το απρόσωπο κορίτσι, για αυτό και υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο τους.

Τι μας επιφυλάσσει ο Σκύλος;

image

1η θεωρία:

Μετά από τόσα επεισόδια που τον έχουμε θεωρήσει νεκρό πια, ο σκληροτράχηλος Σκύλος επιστρέφει και μάλιστα πιο κυριευμένος με μίσος από ποτέ. Και είναι σαν όλα να συντελούν και να τον ωθούν σε αυτήν την πολυπόθητη εκδίκηση που θέλει να πάρει. Ιδιαίτερα μετά το σφαγή του Σέπτον και όλων όσων ζούσαν μαζί του, ο αιμοδιψής Σκύλος φαίνεται να έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του, το μίσος. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την θεωρία δύο αδέρφια θα «ξανασμίξουν» μέχρι ο πιο αδύναμος να πέσει κάτω. Το θέμα βέβαια είναι πως το Βουνό φαίνεται να είναι πια ιδιαίτερα δυνατός αντίπαλος.

2η θεωρία:

Στα βιβλία η επιστροφή του Σκύλου συνοδεύεται και με την επιστροφή της Catelyn Stark, η οποία σύμφωνα με τον George R.R. Martin, επιστρέφει ως Lady Stoneheart. Βέβαια μετά την πολυπόθητη επιστροφή του John Snow, του οποίου ο θάνατος δεν υπάρχει στα βιβλία, μπορεί οι σεναριογράφοι της σειράς να μην θέλουν μια δεύτερη «νεκρανάσταση», μπορεί βέβαια και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Αναμένουμε λοιπόν..

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ