TV + Series

Πού έχουν πάει όλοι οι κακοί του Game of Thrones;

Spoiler Alert

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131679-299063.jpg

Ποιο θα μπορούσε να ήταν το πιο λυτρωτικό για τους θεατές τέλος του Ράμσει Μπόλτον από το να τον κατασπαράξουνε τα ίδια του τα «θηρία»; Το 9ο επεισόδιο του Game of Thrones αναμφίβολα μας χάρισε πολλή αγωνία, θεαματικές σκηνές από την μάχη, συγκίνηση όταν χάσαμε τον μικρό Σταρκ Ρίκον αλλά και όταν έπεσε τελικά ο γίγαντας αλλά σίγουρα πάνω απ'όλα μας χάρισε ένα ανεξέλεγκτο αίσθημα ικανοποίησης, δικαιοσύνης και λύτρωσης όταν ο σαδιστής και μισητός Ράμσει Μπόλτον πέθανε από τα ίδια του τα «σκυλάκια» υπό το παγερό βλέμμα της Σάνσα. Θα μπορούσε μάλιστα να συναγωνιστεί, ίσως και να ξεπερνάει, την χαρά που μας προσέφερε το τέλος του Τζόφρευ. Ωστόσο μετά τον θάνατο αυτό προκύπτει το εξής ερώτημα: Το Game of Thrones έμεινε χωρίς κανένα φρικιαστικό, πανούργο, κακό;. Δεν μπορούμε να μην υπολογίζουμε τους White Walkers φυσικά, οι οποίοι όσο ο χειμώνας πλησιάζει θα έχουν και την τιμητική τους αλλά όσον αφορά τους θνητούς κακούς της σειράς τους έχουμε σχεδόν όλους αποχαιρετήσει.

 image

Ποιoς έχει μείνει να μισούμε; Ο Γουάλντερ Φρέυ, μπορεί να μας προκαλεί μίσος, αλλά χωρίς τις πλάτες των Λάννιστερ δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη δύναμη και επιρροή. Ο θείος της Γιάρα και του Θήον Γκρέιτζοι σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συμπαθητικός, αλλά δεν αποτελεί το πρότυπο κακίας και μοχθηρότητας όπως έχουμε συνηθίσει από την σειρά, εξάλλου δεν φαίνεται και ιδιαίτερα ισχυρός, ειδικά με αντιμέτωπο την Νταινέρυς και τους δράκους της. Η Ελλάρια, από την άλλη μεριά, μπορεί να τα κατάφερε να την αντιπαθήσουμε μετά την δολοφονία του αθώου ζευγαριού Μυρσέλλα και Τρίσταν αλλά και της ύπουλης δολοφονίας του βασιλιά Ντόραν αλλά καθώς έχει κάποια ελαφρυντικά σε αυτήν την συμπεριφορά της και έχει συναισθήματα, σε αντίθεση με κακούς όπως ο Τζοφρευ και ο Ράμσει, δεν μπορεί να μας κάνει να την μισήσουμε σε τέτοιο βαθμό. Η Σέρσει είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που μας προκαλεί τόσο αντικρουόμενα συναισθήματα που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει το απόλυτο κακό της σειράς. Ιδιαίτερα μετά από τον δρόμο της εξιλέωσης, κατά τον οποίο την συμπονέσαμε και την λυπηθήκαμε καθώς και λόγω της αληθινής αγάπης της προς τα παιδιά της, η Σέρσει μοιάζει κάποιες φορές ανυπεράσπιστη και ευάλωτη, πράγμα που ίσως και να δικαιολογεί κάποιες απαράδεκτες πράξεις της. Ο Υψηλός Σπουργίτης, σίγουρα μας κάνει ώρες ώρες να του ευχηθούμε έναν αργό θάνατο, λόγω του απείρως εκνευριστικού του ύφους αλλά και της πεποίθησης ότι ίδιος είναι κατάλληλος για να τιμωρήσει τους άπιστους και τους αμαρτωλούς, καθώς και λόγω των μεθόδων του και της εξίσου μισητής Σέπτα Ουνέλλας, αλλά κι αυτός ακόμη δεν μπορεί να συγκριθεί με το προσωποποιημένο κακό, δίχως αισθήματα και φραγμούς, τον Ράμσει Μπόλτον.

image

Η 6η σεζόν έρχεται στο τέλος της και μετά από την τόσο εντυπωσιακή «Μάχη των Μπάσταρδων» το μόνο που μπορεί ίσως να κρατήσει την λίμπιντο των θεατών στα ύψη, υπό την απουσία κάποιου πραγματικά κακού, είναι η εμφάνιση των White Walkers. Αναμένουμε λοιπόν μέχρι την Κυριακή όπου θα προβληθεί και το τελευταίο επεισόδιο της 6ης σεζόν στην Ελλάδα σε πρώτη προβολή ταυτόχρονα με την Αμερική, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema (για όσους θέλουν να δουν το επεισόδιο όποια στιγμή θέλουν υπάρχει και η νέα λειτουργία εγγραφής). Διαφορετικά, μέχρι τότε υπάρχει και το show του HBO σε παρουσίαση των Andy Greenwald και Chris Ryan, «After the Thrones», κάθε Σάββατο βράδυ, όπου σχολιάζονται τα γεγονότα και οι σκέψεις που έφερε το εκάστοτε επεισόδιο. 

 image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ