TV + Series

Η Μάχη των Μπάσταρδων έρχεται

Εν αναμονή της επικής αναμέτρησης Τζον και Ράμσεϋ, θυμόμαστε τις μεγάλες μάχες του GoT

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131127-297563.jpg

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο τίτλος του 9ου επεισοδίου καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα, διαβάζοντας θεωρίες, στοιχεία και εικασίες για το ποιος μπορεί να επικρατήσει στην επική μάχη «Battle of Bastards». Από τη μία ο Τζον Σνόου που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου τις τελευταίες τέσσερις σεζόν με αποκορύφωμα το θάνατό του από προδότες της Νυχτερινής Φρουράς και την ανάστασή του από την Κόκκινη Ιέρεια και το Θεό του Φωτός, Λ'λόρ. Από την άλλη, ο λυσσασμένος Ράμσεϋ, πρώην Σνόου νυν Μπόλτον, που προσπαθεί απεγνωσμένα να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από ένας μπάσταρδος και στο δρόμο του για την κορυφή δεν διστάζει να δολοφονήσει εν ψυχρώ ακόμη και τον πατέρα του. Αν και φαίνεται αμφίβολο οι παραγωγοί να ανέστησαν τον Τζον Σνόου μόνο και μόνο για να τον ξανασκοτώσουν 7 επεισόδια μετά, το Game of Thrones έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι απρόβλεπτο και δε διστάζει να βγάλει από τη «μέση» ακόμα και πρωταγωνιστές.

Βέβαια, ενώ στο τρέιλερ ακούγεται χαρακτηριστικά «Δεν χρειάζεται να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι... μόνο ένας από μας», φράση που μας προετοιμάζει για τα χειρότερα, η έκβαση θα μπορούσε κάλλιστα να περιλαμβάνει μόνο μια ήττα ή ίσως μια αιχμαλωσία. Το επεισόδιο που θα προβληθεί στην Ελλάδα σε πρώτη προβολή ταυτόχρονα με την Αμερική, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema (για όσους θέλουν να δουν το επεισόδιο όποια στιγμή θέλουν υπάρχει και η νέα λειτουργία εγγραφής) θα είναι 60 λεπτά, που σημαίνει ότι θα χορτάσουμε σκοτωμούς! Φυσικά, αν θέλετε να σχολιάσετε το 8ο επεισόδιο «No One», δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το νέο show του HBO σε παρουσίαση των Andy Greenwald και Chris Ryan, «After the Thrones», κάθε Σάββατο βράδυ, όπου σχολιάζονται τα γεγονότα και οι σκέψεις κάθε επεισοδίου. Μέχρι την Κυριακή και την Μάχη των Μπάσταρων, πάμε να θυμηθούμε μερικές από τις μεγαλύτερες μάχες της σειράς.

Μάχη του Μαυροπόταμου

«Αυτοί είναι γενναίοι άντρες που χτυπούν την πόρτα μας. Πάμε να τους σκοτώσουμε!» - Τύριον Λάννιστερ

Η Μάχη του Μαυροπόταμου είναι η μεγαλύτερη μάχη που έγινε στον Πόλεμο των Πέντε Βασιλιάδων, μετά το θάνατο του Ρόμπερτ Μπαράθηον. Η μάχη ήταν μια προσπάθεια από τον Στάνις Μπαράθηον, δικαιωματικό διάδοχο του θρόνου και του Βασιλιά Ρόμπερτ, να καταλάβει το Κινγκς Λάντινγκ, την πρωτεύουσα των Επτά Βασιλείων και να αρπάξει το θρόνο από τον Τζόφρεϊ Μπαράθηον, τον νόθο γιο της Βασίλισσας Σέρσει Λάννιστερ.

Η επίθεση απαιτούσε πολεμικά πλοία από τη μία και χερσαία επίθεση στις πύλες της πόλης από την άλλη. Ο Τύριον Λάννιστερ, ενεργώντας ως Χέρι του Βασιλιά οδήγησε την υπεράσπιση της πόλης. Χρησιμοποιώντας υγρό πυρ που κατασκεύασαν οι αλχημιστές κατάφερε να καταστρέψει μεγάλο μέρος των ναυτικών δυνάμεων του Στάννις σκοτώνοντας χιλιάδες άντρες, ανάμεσά τους και οι γιοι του Σερ Ντάαβος. Οι χερσαίες δυνάμεις του Στάννις ωστόσο κατάφεραν να φτάσουν στα τείχη της πόλης και θα είχαν καταφέρει να περάσουν αν δεν έφταναν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ενισχύσεις υπό τις διαταγές του Τάιγουιν Λάννιστερ και του Σερ Λόρας Ταϊρέλ. Ο στρατός του Στάννις κατατροπώθηκε και η συμμαχία Λάννιστερ-Ταϊρέλ κατάφερε μια νίκη στο όνομα του Βασιλιά Τζόφρεϊ.

Μπαράθηον-Λάννιστερ: 0-1

image

Μάχη του Μαύρου Κάστρου

«Αδέλφια! Εκατό γενιές έχουν υπερασπιστεί αυτό το κάστρο, Δεν έπεσε ποτέ και δεν θα πέσει απόψε. Αυτοί στον τοίχο μας είναι Θεν, τρώνε τη σάρκα των αντρών που σκοτώνουν. Θέλετε να γεμίσετε την κοιλιά ενός Θεν απόψε; Απόψε πολεμάμε! Και όταν ο ήλιος ανατείλλει σας υπόσχομαι, το Μαύρο Κάστρο θα συνεχίσει να στέκει! Η Νυχτερινή Φρουρά θα στέκει! Μαζί μου τώρα, τώρα μαζί μου!» - Άλισερ Θορν

Η Μάχη του Μαύρου Κάστρου. Η μάχη που δε θα ξεχάσουμε ποτέ, μιας και εκείνη τη νύχτα πέθανε η αγαπημένη του Τζον Σνόου, Ύγκριτ, και μάλιστα στα χέρια του με την τελευταία της φράση να είναι «Δεν ξέρεις τίποτα Τζον Σνόου». Ο Μανς Ρέιντερ έχει συγκεντρώσει όλες τις ομάδες και δυνάμεις των ανθρώπων πέρα από το Τείχος με σκοπό να περάσουν το Τείχος και να γλιτώσουν από τους White Walkers και το θάνατο. Οι δυνάμεις του Μαύρου Κάστρου έχουν αποδυναμωθεί εξαιτίας της ανιχνευτικής τους εξόρμησης που κατέληξε σε σφαγή μετά από επίθεση των White Walkers στη Γροθιά των Ανθρώπων. Κρίνοντας ότι η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ο Μανς και οι Άγριοι αποφασίζουν να επιτεθούν στο Τείχος από 2 πλευρές. Μία από την έξω μαζί με γίγαντες και μαμούθ και μία από μέσα με μια ομάδα που έχουν στείλει να πλησιάσει αθόρυβα το Μαύρο Κάστρο. Η Νυχτερινή Φρουρά καταφέρνει να απωθήσει την πρώτη επίθεση, μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι ο Μανς απλά τέσταρε τις δυνάμεις τους και θα επιτεθεί ξανά την επόμενη μέρα με όλο του το στρατό.

Έτσι, ο Τζον πηγαίνει μόνος του στο στρατόπεδο του Μανς σκοπεύοντας να τον δολοφονήσει για να αποτρέψει την επίθεση και τελικά βρίσκεται ενώπιον της επίθεσης του Στάννις Μπαράθηον και των εναπομείναντων δυνάμεών του, οι οποίοι καταφθάνουν απαντώντας στην έκκληση της Νυχτερινής Φρουράς για βοήθεια. Ο Μανς πιάνεται αιχμάλωτος, οι δυνάμεις των αγρίων σκορπίζονται και το Μαύρο Κάστρο είναι ασφαλές.

Νυχτερινή Φρουρά-Άγριοι: 1-0

image

Μάχη του Χάρντχοουμ

«Ήσασταν στη Γροθιά των Ανθρώπων. Αν τους εγκαταλείψουμε, ξέρετε τι θα απογίνουν. Μπορούμε να μάθουμε να ζούμε μαζί τους ή μπορούμε να τους προσθέσουμε στο στρατό των νεκρών. Ό,τι κι αν είναι τώρα, είναι καλύτεροι από αυτό. -Τζον Σνόου

Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί τόσο πολύ μάχη ή ο όρος σφαγή θα ταίριαζε περισσότερο. Ο Τζον Σνόου μαζί με λίγα μέλη της Νυχτερινής Φρουράς, σε μια έσχατη προσπάθεια να οργανωθούν απέναντι σε μια επίθεση των White Walkers έχει πάει να συναντήσει τους Άγριους στο Hardhome. Πάνω που η συνομιλία μαζί τους έχει αρχίσει κάπως να αποδίδει και σκέφτονται να τον ακολουθήσουν, ο ουρανός σκοτεινιάζει και ακούγεται κάτι σαν σεισμός που όπως αποδεικνύεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είναι μια μαζική επίθεση των White Walkers και του στρατού των ζωντανών νεκρών.

Με εξαίρεση την μονομαχία του Τζον Σνόου με έναν από τους White Walkers όπου καταφέρνει να τον εξαφανίσει χάρη στο βαλυριανό ατσάλι του σπαθιού του, οι υπόλοιποι δεν θα λέγαμε ότι πάλεψαν ακριβώς. Οι νεκροί υπερτερούν κατά χιλιάδες και η μόνη λύση είναι να τραπούν σε φυγή ανεβαίνοντας στα πλοία που έχει φέρει ο Τζον. Απομακρυνόμενος από την ακτή, ο Night's King με μια κίνηση σηκώνει όλους τους χιλιάδες νεκρούς προσθέτοντάς τους στο στρατό του και επιδεικνύοντας στον Τζον τη δύναμή του. Σκηνή που μας προκάλεσε ανατριχίλες.

White Walkers-Τζον Σνόου: 1-0

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ