Κοσμος

20.000 μέλισσες «κόλλησαν» στο τζιπ της γιαγιάς για δύο ημέρες (video, εικόνες)

Δεν είχε μέλι. Η βασίλισσά τους εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο και οι πιστές εργάτριες την ακολούθησαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129543-292963.jpg

Οι εργάτριες μέλισσες κάνουν τα πάντα για τη βασίλισσά τους. Θα θυσιάσουν και τη ζωή τους για αυτήν. Αυτό διαπίστωσε με τα ίδια της τα μάτια η 68χρονη Κάρολ Χόγουαρθ ενώ οδηγούσε με το τζιπ της στην εξοχή της δυτικής Ουαλίας και ξαφνικά δέχθηκε μια μαζική επίσκεψη 20.000 μελισσών.

Η Χόγουαρθ κατάλαβε το μικρό πρόβλημα όταν έκανε μια στάση για ψώνια και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Η βασίλισσα της κυψέλης είχε παγιδευτεί μέσα στο αυτοκίνητο και οι εργάτριες κόλλησαν στο αυτοκίνητο για δύο ημέρες. Ο Τομ Μόουζες, επικεφαλής του εθνικού πάρκου της περιοχής είδε την «κατάληψη» και κάλεσε πέντε μελισσοκόμους για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με έναν από τους μελισσοκόμους που προσπάθησαν να βοηθήσουν την ιδιοκτήτρια του 4Χ4, το λάθος που έκαναν είναι ότι δεν εντόπισαν έγκαιρα το σημείο που ήταν κρυμμένη η βασίλισσα στο πορτμπαγκάζ, με αποτέλεσμα οι μέλισσες να συνεχίσουν να ακολουθούν το αμάξι ακόμα και αφού τις είχαν απομακρύνει μία-μία.

image

«Δεν έχω δει ποτέ τόσες πολλές μέλισσες συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Ήταν πολύ ασυνήθιστο και μόλις πήγα πιο κοντά και έριξα μια πιο προσεκτική ματιά, ήταν εντυπωσιακό» είπε ο 41χρονος Τομ Μόουζες. «Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω με τσίμπησαν 15 με 20 από αυτές», είπε ένας εκ των μελισσοκόμων ο οποίος σημείωσε πως δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο στα 30 χρόνια που έχει μέλισσες. Υποθέτει πως κάτι γλυκό προσέλκυσε τη βασίλισσα στο πορτμπαγκάζ όπου εγκλωβίστηκε.

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ