Κοσμος

Χίλαρι Κλίντον: Με σεμνότητα και απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Αμερική αποδέχομαι το χρίσμα (εικόνες, video)

«Σταθμός» για τις ΗΠΑ να διεκδικεί για πρώτη φορά μια γυναίκα την προεδρία της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134664-307294.jpg

Η Χίλαρι Κλίντον αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να διεκδικήσει τον Νοέμβριο τη νίκη στις πλέον κρίσιμες προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι μια «ημέρα Κρίσης» για τον αμερικανικό λαό καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα είναι πολλές και απαιτούν σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα.

image

«Με σεμνότητα, αποφασιστικότητα και απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Αμερική αποδέχομαι την υποψηφιότητά σας», τόνισε η Χίλαρι Κλίντον από το βήμα του συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια. Χαρακτήρισε «σταθμό» στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών το γεγονός ότι ένα μεγάλο κόμμα για πρώτη φορά δίνει σε μια γυναίκα τη δυνατότητα να ηγηθεί της προεκλογικής διαδικασία που θα την οδηγήσει στον προεδρικό θώκο της χώρας.

Η παρουσία της Χίλαρι Κλίντον στο συνέδριο των Δημοκρατικών ήταν λιτή χωρίς ειδικά εφέ, μουσικές και βίντεο. Η ομιλία της, όπως σχολίασαν αναλυτές στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ήταν μία από τις καλύτερες που έχει δώσει μέχρι τώρα.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών άσκησε δριμεία κριτική στον πολιτικό της αντίπαλο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αποκάλεσε, μάλιστα, «ανθρωπάκι». «Θέλει να μας διχάσει και θέλει να μας απομακρύνει από τον υπόλοιπο κόσμο», τόνισε η Κλίντον για τον «ασταθή, επικίνδυνο και εκρηκτικό» προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. «Ένας άνθρωπος που μπορεί να παρασυρθεί από ένα tweet δεν είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να του εμπιστευτείς τα πυρηνικά σου όπλα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

image

 Η Χίλαρι Κλίντον διαχώρισε, όμως, τη θέση της και από τον εσωκομματικό της αντίπαλο στις προκριματικές εκλογές Μπέρνι Σάντερς δηλώνοντας ότι για την «πραγματική πρόοδο πρέπει να αλλάξουν όχι μόνο οι αντιλήψεις, αλλά και οι νόμοι».

Προηγήθηκε ένα βίντεο για τη ζωή και την πορεία της Χίλαρι Κλίντον με αφηγητή τον Μόργκαν Φρίμαν.

View More: Live News|More News Videos


Φωτογραφίες: EPA/ANDREW GOMBERT, EPA/TANNEN MAURY

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ