Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος: Εφικτή η έξοδος στις αγορές το καλοκαίρι του 2017

«Δεν είναι στις προθέσεις μας ένας συμψηφισμός επώδυνων μέτρων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134203-306099.jpg

«Εφικτό το καλοκαίρι του 2017 να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2018» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει πως δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης».

«Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα μεσομακροπρόθεσμο πλεόνασμα κάτω από το 3.5%. Το πώς θα φτάσουμε είναι θέμα της διαπραγμάτευσης» εξηγεί.

Υπεραμυνόμενος της ύπαρξης plan B ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Φανταστείτε ο Κάμερον, ή ο Οσμπορν, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου ή ακόμη ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, να μην είχε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Brexit, επειδή όλοι τους υποστήριζαν την παραμονή. Να είστε σίγουροι ότι σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα θα ήταν ένα καταστροφικό ντόμινο, όχι μόνο για την οικονομία της Αγγλίας αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη».

«Δεν είναι στις προθέσεις μας ένας συμψηφισμός επώδυνων μέτρων, όπου στις δύο πλευρές τής ζυγαριάς υπάρχουν αντικοινωνικά ή αντιαναπτυξιακά μέτρα. Με αυτή την έννοια, δεν συμφωνούμε στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και στην ενίσχυση του εργοδοτικού αυταρχισμού, όπως δεν συμφωνούμε σε ιδιωτικοποιήσεις που δεν εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή προοπτική, το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα» απαντά για τη διαπραγμάτευση του φθινοπώρου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

© PHOTO: EPA/JULIEN WARNAND

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ