Ελλαδα

Τηλεοπτικές άδειες: Ασφαλιστικά μέτρα από Star, Alpha, Ant1, Mega και ΣΚΑΪ

Θυροκολλήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136541-312292.jpg

Συνολικά 9 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων του καναλιού Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του σταθμού Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ΑΝΤ1 κατά της εταιρείας DIMERA συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, αλλά και του ΣΚΑΪ κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία, θυροκολλήθηκαν το πρωί στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας που άρχισε το πρωί της Τρίτης.

Όπως δήλωσαν στον ΣΚΑΪ οι δικηγόροι των Star και Alpha, σήμερα ήταν η τελευταία μέρα επίδοσης των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι θυροκολλημένες αιτήσεις παραλήφθηκαν από έναν αστυνομικό.

Ο νομικός σύμβουλος του Star, καθηγητής Πάνος Λαζαράτος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι κακώς έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα γιατί το χρονικό όριο που προβλέπει ο νόμος για την κατάθεσή της είναι στις 15:00, κι όχι στις 19:00, όπως γνωμάτευσε ο δικηγόρος του Δημοσίου Γιάννης Ματζουράνης.

Ο προσδιορισμός των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις με όρους αγοράς, κι όχι με όρους ενημέρωσης και πλουραλισμού, προσκρούει στο Σύνταγμα δήλωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης.

Η κυβέρνηση περιορίζει τις άδειες σε τέσσερις ενώ η ψηφιακή πλατφόρμα δίνει περισσότερες δυνατότητες λειτουργίας καναλιών, προσέθεσε.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «κλείδωσε» νωρίς τα ξημερώματα και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Μετά από διάλειμμα λίγων ωρών ξεκούρασης έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τις επόμενες δύο.

Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας αναμένεται σήμερα το απόγευμα η αργά το βράδυ.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ