Κοσμος

Στα χέρια της αστυνομίας ο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» της Κίνας (εικόνες)

Το μικρότερο από θύματα του serial killer ήταν 8 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136451-312057.jpg

Συνελήφθη την Δευτέρα ο κατά συρροήν δολοφόνος, με το προσωνύμιο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» της Κίνας, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία έντεκα γυναικών και ανήλικων κοριτσιών στη Βόρεια Κίνα.

Πρόκειται για τον 52χρονο Γκάο Τσενγιόνγκ ο οποίος είναι δράστης έντεκα αποτρόπαιων εγκλημάτων στην κινέζικη πόλη Μπαϊγίν και στην πόλη Μπαότου στη Μογγολία, με το μικρότερο θύμα του να είναι μόλις οκτώ χρόνων.

image

Σύμφωνα με την κινεζική αστυνομία, ο δράστης στοχοποιούσε νεαρές γυναίκες ντυμένες στα κόκκινα και τις ακολουθούσε στο σπίτι τους, όπου αφού τις βίαζε, τις σκότωνε και στη συνέχεια τεμάχιζε τα άψυχα σώματά τους. Το 2004, κατά τη διάρκεια ερευνών για τον εντοπισμό του, η αστυνομία τον είχε περιγράψει ως έναν άνθρωπο με «σεξουαλικές διαστροφές που μισεί τις γυναίκες», λόγω του κοινού φύλου όλων των θυμάτων του, της εμμονής του να στοχοποιεί γυναίκες που φορούν κόκκινα και της μακάβριας συνήθειάς του να αποκόβει τα γεννητικά όργανά τους αφού τις είχε σκοτώσει.

Η Καθημερινή αναφέρει ότι η σύλληψη του Γκάο Τσενγιόνγκ κατέστη δυνατή όταν οι κινεζικές αστυνομικές αρχές επανήλθαν φέτος στην υπόθεση, κάνοντας χρήση μιας νέας τεχνολογίας που ελέγχει το DNA. Η σύλληψη ενός θείου του για ένα έγκλημα ήσσονος σημασίας οδήγησε στον εντοπισμό του Τσενγιόνγκ μέσω του ελέγχου δείγματος του DNA του συγγενούς του, το οποίο «ταίριαξε» με τα στοιχεία που είχε στα χέρια της η αστυνομία από τους τόπους των εγκλημάτων.

Ο 52χρονος συνελήφθη στο μπακάλικο που διατηρεί με τη σύζυγό του σε μια μικρή πόλη στη Δυτική Κίνα και, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, παραδέχθηκε την ενοχή του.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο δράστης ζούσε μια ήσυχη ζωή στη μικρή πόλη, είχε δύο γιους και έκανε μαθήματα χορού με τη σύζυγό του. Η σύλληψη και η παραδοχή του σόκαραν την οικογένειά του, με τον ένα γιο του να δηλώνει «φρικαρισμένος», τονίζοντας ότι «δεν ήξερε τι να πει ή πώς να το αντιμετωπίσει», και τη σύζυγο του δράστη να αντιδρά με λυγμούς και οδυρμούς στο άκουσμα της σύλληψης του άνδρα της. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ