Κοσμος

Σοκαριστικό ντοκουμέντο: Μικρά παιδιά εκτελούν αιχμαλώτους της ISIS (εικόνες, video)

Μαχητές του μίσους 12χρονα αγόρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136320-311803.jpg

Ένα ακόμα σοκαριστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ISIS. Πέντε μικρά αγόρια από τη Βρετανία, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Τυνησία και το Ουζμπεκιστάν, σκοτώνουν με πιστόλια ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αιχμαλώτους.

Ένα από τα παιδιά φωνάζει μια κραυγή μίσους στα αραβικά και χαστουκίζει έναν από τους τρομοκρατημένους αιχμαλώτους. Μετά υψώνουν όλοι τα όπλα τους και σκοτώνουν και τους πέντε «άθεους» Κούρδους μαχητές που είχαν αιχμαλωτιστεί κατά τη διάρκεια μάχης. Η μετάφραση των Times υποστηρίζει ότι ο νεαρός φωνάζει την εξής φράση: «Κανείς δεν μπορεί να σώσει τους Κούρδους ακόμα και με την υποστήριξη της Αμερικής, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανία, οι διάβολοι στην κόλαση». Τότε, καλεί τα άλλα παιδιά να πυροβολήσουν μαζί του φωνάζοντας Αλάχ Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun o γαλανομάτης ανήλικος Βρετανός είναι ο Abu Abdullah al-Britani (Αμπού Αμπντουλάχ αλ-Μπριτανί) και είναι γύρω στα 12. Επειδή Αμπού στα αραβικά σημαίνει «γιος», οι Βρετανοί υποθέτουν πως πρόκειται για το παιδί του νεαρού Βρετανού τζιχαντιστή που παντρεύτηκε στη Συρία και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών με drone.

Με δεδομένο ότι στη Βρετανία, η ηλικία στην οποία ένας πολίτης έχει ποινική ευθύνη είναι τα 10 έτη, αν το αγόρι αιχμαλωτιστεί και σταλεί πίσω στη γενέτειρα του πατέρα του, θα έρθει αντιμέτωπος με την κατηγορία της δολοφονίας.

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ