Ελλαδα

Πυρκαγιές σε Μεσολόγγι, Καλαμπάκα και Δράμα

Καταστράφηκε δάσος με βελανιδιές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135712-309887.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Παλαιομάνινα Μεσολογγίου, η οποία κατέστρεψε δάσος με βελανιδιές. Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εννέα οχήματα, 18 πυροσβέστες και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο τους συνδράμει από αέρος αεροσκάφος πετζετέλ. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Φωτιές σε δασική έκταση μαίνονται επίσης στην περιοχή Μαυρέλι στην Καλαμπάκα, καθώς και στην περιοχή Πλατανιά του δήμου Παρανεστίου στη Δράμα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς σε δασική έκταση στο Μαυρέλι της Καλαμπάκας επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Δασική περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή Πλατανιά του δήμου Παρανεστίου στη Δράμα, όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται τα μέτωπα φωτιάς που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην περιοχή Μάνα στο Αλιβέρι Ευβοίας, σε γεωργική έκταση στην περιοχή Κοκάρτζα στο Κιλκίς, καθώς και στην περιοχή Στροβλές Χανίων.

Επίσης σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπό έλεγχο βρίσκονται πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Διόνυσος στη Λιβαδειά και στην περιοχή Άγιος Δημήτριος Λεσινίου στο Μεσολόγγι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ