Κοσμος

Πολύνεκρες επιθέσεις σε κουρδική πόλη

Τυφλά χτυπήματα από το Ισλαμικό Κράτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134510-306848.jpg

Τουλάχιστον 50 νεκροί και 180 τραυματίες είναι το αποτέλεσμα διπλής τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένα οχήματα σήμερα Τετάρτη μεσημέρι στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους και ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την κουρδική πολιτοφυλακή ΥPG. Την ευθύνη των εκρήξεων ανέλαβε με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). 

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «Al Maydeen» του Λιβάνου, τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης και το ανεξάρτητο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Λονδίνο), παγιδευμένο αυτοκίνητο και σε λίγο αργότερα παγιδευμένη μοτοσικλέτα εξερράγησαν σε κεντρικό δρόμο στη δυτική άκρη του Καμισλί, πόλης κοντά στα τουρκικά σύνορα, και σε σημείο όπου βρίσκονται πολλοί οργανισμοί της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης.

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ελέγχουν το αεροδρόμιο και ορισμένες συνοικίες του Καμισλί. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και γενικά της επαρχίας Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, ελέγχονται από την YPG (Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού). Όσο οι Κούρδοι μαχητές αμύνονται με επιτυχία και πολλές φορές νικούν τους τζιχαντιστές του ΙΚ, τόσο εκείνοι απαντούν με επιθέσεις αυτοκτονίας.

Περισσότεροι από 280.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολυμέτωπου και μπλεγμένου πολέμου στη Συρία, το Μάρτη του 2011.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ