Πολιτικη & Οικονομια

Παυλόπουλος σε Πούτιν: Το μήνυμα του Αγίου Όρους, ειρήνη δικαιοσύνη και αλληλεγγύη

«Σας υποδέχομαι με ειλικρινή συγκίνηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129571-293042.jpg

Την Αθωνική Πολιτεία επισκέφθηκε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια προσκυνηματικού χαρακτήρα επίσκεψη στο Άγιον Όρος. Ο κ. Πούτιν έφτασε αρχικά δια θαλάσσης στο λιμάνι της Δάφνης και από εκεί οδικώς οδηγήθηκε προς την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους τις Καρυές.

Στον ιερό ναό του Πρωτάτου ο Ρώσος Πρόεδρος, έγινε δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες από την Ιερά Κοινότητα με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη Παύλο και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Με αντίστοιχες εκδηλώσεις, λίγο νωρίτερα έγινε η υποδοχή και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος υποδέχθηκε τον Ρώσο Πρόεδρο στο παρακείμενο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας.

Αμέσως μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Πρωτάτου, ο Ρώσος Πρόεδρος αντάλλαξε θερμό χαιρετισμό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που τον υποδέχθηκε στα σκαλιά της ιεράς κοινότητας. Μαζί με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, τον υπουργό και τον υφυπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Γιάννη Αμανατίδη, αντίστοιχα, και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη, τον Άγιο Πρώτο, πατέρα Παύλο, και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία και ανέβηκαν στο Αρχονταρίκι για το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα.

«Σας υποδέχομαι με ειλικρινή συγκίνηση σ’ αυτό το ιερό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, το Άγιον Όρος» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε ότι «εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας σ’ όλη την Οικουμένη».

«Ιδίως τους χαλεπούς καιρούς, εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος για έναν ηγέτη προκειμένου να εμπνευστεί ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί, όταν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος. «Αυτοί οι δείκτες» - εξήγησε - «είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη και η ειρήνη». «Εμείς οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι σ’ αυτούς τους δείκτες, γνωρίζουμε ότι η Ρωσία, υπό την ηγεσία σας, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση» τόνισε, απευθυνόμενος προς τον κ. Πούτιν.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ