Κοσμος

Πέθανε ο ηθοποιός Gene Wilder (video)

O σπουδαίος κωμικός ήταν 83 ετών 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136445-312049.jpg

Αγαπημένος όσο δεν πάει. Σπουδαίος κωμικός και πρόσωπο εμβληματικών στιγμών σε κωμικές ταινίες. Ο υπέροχος Gene Wilder άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ. 

Ο Ζερόμ Ζίλμπερμαν, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1933.

image

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το έκανε στην ταινία «Μπόνι και Κλάιντ». Πρωταγωνίστησε σε μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Ο Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο σοκολάτας» του 1971, το «Φρανγκεστάιν Τζούνιορ» και «Οι παραγωγοί», όπου ήταν και η πρώτη του συνεργασία με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Μελ Μπρουκς.

Ο Τζιν Γουάιλντερ είχε δύο υποψηφιότητες για Οσκαρ: Για τον ρόλο του Λέοντα Μπλουμ στο «Οι παραγωγοί» και για την συν-συγγραφή του «Φρανγκεστάιν Τζούνιορ» με τον Μελ Μπρουκς, χωρίς, ωστόσο, να κερδίζει το «αγαλματάκι».

Το 1999 είχε διαγνωστεί με λέμφωμα non-Hodgkins και είχε υποβληθεί σε θεραπείες με ακτινοβολίες και μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων.

Πέρα από τις επιτυχίες του, πολλοί θυμούνται τον γάμο του με την Τζίλντα Ράντνερ. Μετά από δύο χρόνια έγγαμου βίου, η σταρ του Saturday Night Live διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες και απεβίωσε στα 42 της χρόνια.

«Ο Τζιν Γουάιλντερ υπήρξε ένα πράγματι μεγάλο ταλέντο της εποχής μας. Ήταν ευλογία κάθε φιλμ που κάναμε με τον μαγικό του τρόπο και ήταν ευλογία για μένα η φιλία του» έγραψε στο Twitter o Μελ Μπρουκς πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του Τζιν Γουάιλντερ.

Αυτό το γέλιο του...

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ