Κοσμος

Πάνοπλοι αστυνομικοί στην παραλία αναγκάζουν γυναίκα να βγάλει το απαγορευμένο μπουρκίνι

Η απόλυτη πόλωση στα social media με τη φωτογραφία από τη Νίκαια της Γαλλίας που κάνει το γύρο του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136164-311218.jpg

Ένοπλοι αστυνομικοί σε παραλία της Νίκαιας αναγκάζουν γυναίκα να βγάλει το απαγορευμένο μπουρκίνι εφαρμόζοντας το γράμμα του αμφιλεγόμενου νέου νόμου. Μπροστά στα μάτια των υπολοίπων λουόμενων με τα μπικίνι και τα ολόσωμα οι αστυνομικοί στέκονται πάνω από τη γυναίκα που έχει παραβιάσει το νόμο. Ζητούν να συμμορφωθεί, εκείνη υπακούει και αρχίζει να ξεντύνεται και στη συνέχεια σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης της επιβλήθηκε και το σχετικό χρηματικό πρόστιμο. Οι αστυνομικοί στην παραλία κυκλοφορούν ένοπλοι με πιστόλια, γκλοπ και σπρέι πιπεριού. Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συνέβη σε πλαζ της Γαλλίας, αλλά απαθανατίστηκε και κάνει τον γύρο των social media. Οι αντιδράσεις είναι ενδεικτικές της πόλωσης που επικρατεί στο ζήτημα της εμφάνισης των μουσουλμάνων γυναικών στις παραλίες της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Δύο ημέρες νωρίτερα μια μητέρα δύο παιδιών κατήγγειλε ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο για το μπουρκίνι της σε παραλία, στις Κάννες. «Δεν φορούσε κάποιο ρούχο που σέβεται τα ήθη και εκκοσμίκευση», ήταν η εξήγηση των αστυνομικών αρχών, όπως ακριβώς την είχαν διατυπώσει πάνω στο σημείωμα που έδωσαν στην 34χρονη μητέρα.

«Καθόμουν στην παραλία με την οικογένειά μου. Φορούσα απλά ένα μαντήλι, δεν είχα σκοπό να κολυμπήσω», είπε η γυναίκα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το χειρότερο, συμπληρώνει, ήταν ότι κάποιοι μου φώναζαν «γύρνα σπίτι σου» και χειροκροτούσαν τους αστυνομικούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ