Κοσμος

Ομιλία Τραμπ για την παράνομη μετανάστευση

Θύελλα αντιδράσεων για tweet σχετικά με τη δολοφονία της ξαδέλφης του Ντουέιν Ουέιντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136381-311892.jpg

«Θα κάνω μια σημαντική ομιλία για την παράνομη μετανάστευση την Τετάρτη στην μεγάλη πολιτεία της Αριζόνας. Μεγάλα πλήθη, αναζητούμε μεγαλύτερο χώρο», έγραψε σε tweet του ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, μετά την αναβολή ομιλίας του του για το μεταναστευτικό που ήταν προγραμματισμένη την Πέμπτη στο Ντένβερ.

Όπως διεμήνυσε το Σάββατο, αν εκλεγεί θα ξεκινήσει την απέλαση παράτυπων μεταναστών από την πρώτη ημέρα της προεδρίας του, μερικές ημέρες αφότου άφησε να εννοηθεί πως θα υιοθετήσει μια πιο επιεική προσέγγιση στο ζήτημα και δεν θα υλοποιήσει την εξαγγελία του να απελάσει όλους τους παράτυπους μετανάστες, που βάσει υπολογισμών ανέρχονται σε 11 εκατομμύρια, από τη χώρα.

Ο αμφιλεγόμενος μεγιστάνας δέχθηκε έντονη κριτική για την ανάρτησή του γύρω από το θάνατο ξαδέρφης του σταρ του NBA Ντουέιν Γουέιντ.

Η Νάικεα Άλντριτζ έπεσε νεκρή από τα πυρά δύο ανδρών την Παρασκευή, την ώρα που είχε βγάλει βόλτα το μωρό της στο καροτσάκι του.

Σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία, η άτυχη γυναίκα δεν ήταν ο στόχος των δραστών, αλλά είχε την ατυχία να βρίσκεται κοντά στον άνδρα που ήθελαν να σκοτώσουν και έτσι τραυματίστηκε θανάσιμα από «αδέσποτη» σφαίρα.

Συντετριμμένος, ο σταρ του NBA έγραψε στο Twitter: «Η ξαδέρφη μου σκοτώθηκε σήμερα στο Σικάγο. Άλλη μία πράξη παράλογης βίας για την οποία ευθύνονται τα όπλα. Τέσσερα παιδιά έχασαν τη μαμά τους ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. Απίστευτο. #EnoughIsEnough».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να αδράξει την ευκαιρία στοχεύοντας στους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους και προχώρησε σε ανάρτηση που προκάλεσε οργή και αντιδράσεις.

«Η ξαδέρφη του Dwyane Wade μόλις σκοτώθηκε βγάζοντας βόλτα το μωρό της στο Σικάγο. Εγώ σας τα 'λεγα. Οι Αφροαμερικανοί ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΡΑΜΠ!», έγραψε.

© EPA/SHAWN THEW

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ