Πολιτικη & Οικονομια

Μόνο η παραγωγική Ελλάδα μπορεί να σκίσει τα μνημόνια

«Η Ελλάδα που θέλουμε είναι αυτή που παράγει, που δημιουργεί, που εξάγει. Αυτή η Ελλάδα θα σκίσει τα μνημόνια και όχι οι βερμπαλισμοί των πολιτικών...  Δε συμφέρει κανένα να μιλάμε συνέχεια για εκλογές». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα το εργοστάσιο της εταιρίας «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας), όπου βρέθιηκε μετά από κοινή πρόσκληση των εργαζομένων και της διοίκησης. Κατά την περιοδεία του στη Βοιωτία, ο κ. Θεοδωράκης επισκέπτεται επίσης Θήβα και Λιβαδειά. 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136209-311470.jpg

«Η Ελλάδα που θέλουμε είναι αυτή που παράγει, που δημιουργεί, που εξάγει. Αυτή η Ελλάδα θα σκίσει τα μνημόνια και όχι οι βερμπαλισμοί των πολιτικών...  Δε συμφέρει κανένα να μιλάμε συνέχεια για εκλογές».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα το εργοστάσιο της εταιρίας «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας), όπου βρέθιηκε μετά από κοινή πρόσκληση των εργαζομένων και της διοίκησης. Κατά την περιοδεία του στη Βοιωτία, ο κ. Θεοδωράκης επισκέπτεται επίσης Θήβα και Λιβαδειά. 

Λεπτομερέστερα, η δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Προσκλήθηκα από τη Διοίκηση και από τους εργαζομένους του εργοστάσιου και τους επισκέπτομαι για να συζητήσουμε αλλά και για να στείλουμε ένα μήνυμα: ότι η Ελλάδα είναι αυτή που παράγει, αυτή που δημιουργεί, αυτή που εξάγει. Αν δεν ενισχύσουμε αυτή την Ελλάδα δε θα δούμε ποτέ προκοπή και δεν θα βγούμε ποτέ από τα μνημόνια. Με αυτήν την ευκαιρία θα είμαι και στη Λιβαδειά και στη Θήβα, να συναντήσω ανθρώπους και φίλους μας από μια περιοχή που έχει να δώσει πάρα πολλά στη χώρα αρκεί να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να θέσουμε τις σωστές προτεραιότητες και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την παραγωγική Ελλάδα.

Εμείς δεν φοβόμαστε τις λέξεις. Στηρίζουμε τους επιχειρηματίες που επενδύουν στη χώρα. Στηρίζουμε αυτούς που εξάγουν, όπως στηρίζουμε και τους εργαζομένους που αγωνίζονται. Τα τελευταία στοιχεία είναι πολύ δραματικά. Όλο και πιο συχνά οι άνθρωποι φεύγουν από την πλήρη εργασία και πάνε σε ευκαιριακές μορφές εργασίας με 300-400 ευρώ το μήνα.

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα που θέλουμε είναι αυτή που παράγει, που δημιουργεί, που εξάγει. Εκεί πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Αυτή, η άλλη Ελλάδα θα σκίσει τα μνημόνια και όχι οι βερμπαλισμοί των πολιτικών».

Στη συνέχεια, μετά από ερώτηση για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών είπε: «Νομίζω πως δε συμφέρει κανέναν, δεν συμφέρει τον τουρισμό μας και την πραγματική οικονομία να μιλάμε συνέχεια για εκλογές. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μιας κακής κυβέρνησης, προσπαθούμε να θέσουμε τις σωστές προτεραιότητες και ελπίζουμε ότι, και με τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων, θα μπορέσει η Ελλάδα να κάνει τους επόμενους μήνες έστω μερικά βήματα μπροστά. Εάν, βέβαια, αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν νομίζω πως είναι προτεραιότητα η συζήτηση για την εκλογική μάχη. Προτεραιότητα είναι να λύσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της χώρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ