Κοσμος

Λαγκάρντ: Εξαιρετική ιδέα οι Ολυμπιακοί να γίνονται μόνιμα στο σπίτι τους, την Αθήνα

Απάντησε η επικεφαλής του ΔΝΤ στο Φεστιβάλ Ιδεών του Άσπεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132372-300896.jpg

Εξαιρετική ιδέα χαρακτήρισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τη μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Η δήλωσε έγινε στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη διάρκεια συζήτησης η Λαγκάρντ ρωτήθηκε: «Η ελληνική οικονομία είναι μια καταστροφή, το χρέος σήμερα είναι ένα τεράστιο θέμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι μια καταστροφή. Ο τρόπος που λαμβάνει αποφάσεις η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να φέρουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους στην Αθήνα, ώστε να ενδυναμωθεί η οικονομία και ο τουρισμός και παράλληλα να υπάρξει μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλής;».

«Νομίζω είναι μια εξαιρετική ιδέα και σας ευχαριστώ», απάντησε η διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι στον βαθμό που θα δημιουργηθεί ζήτηση, η οποία είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η ελληνική οικονομία, θα ήταν σπουδαίο.

Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε πως πρέπει να μελετηθεί το πώς θα συνδυαστεί η μόνιμη έδρα των αγώνων με την πολυεθνική τους ελκυστικότητα και ότι πρέπει να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάβει την εποπτεία, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια. Παράλληλα υπενθύμισε υπενθύμισε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι λόγω της Ολυμπίας, η οποία έχει φιλοξενήσει φανταστικούς αθλητές. Και έκλεισε την τοποθέτησή με το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».


Φωτογραφία: EPA/STEPHEN JAFFE 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ