Πολιτισμος

Η πιο μεταμοντέρνα φάρσα σε μουσείο σύγχρονης Τέχνης (εικόνες)

17χρονος άφησε στο πάτωμα ζευγάρι γυαλιών και όλοι πίστεψαν ότι ήταν έργο τέχνης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129544-292966.jpg

Ουκ ολίγοι επισκέπτες του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο «έχαψαν» τη φάρσα που έστησε ένας 17χρονος, ο οποίος άφησε επίτηδες στο πάτωμα ένα ζευγάρι γυαλιών για να ελέγξει αντιδράσεις. Και οι επισκέπτες του έκαναν το χατίρι και πίστεψαν πως τα γυαλιά ήταν ένα ακόμα έργο σύγχρονης Τέχνης, το οποίο θαύμασαν και απαθανάτισαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές.

Ο 17χρονος φαρσέρ TJ Khayatan δήλωσε στο BuzzFeed: «Τα περισσότερα έργα στο τεράστιο μουσείο είναι εντυπωσιακά. Κάποια ήταν περίεργα έως αδιάφορα όπως ένα ταριχευμένο ζώο τυλιγμένο σε μία γκρι κουβέρτα. Με τους φίλους μου θέλαμε να τσεκάρουμε τη θεωρία ότι ο κόσμος είναι διατεθειμένος να κοιτάξει, να θαυμάσει και να δώσει μια καλλιτεχνική ερμηνεία σε οτιδήποτε αρκεί να είναι μέσα σε μια αίθουσα Τέχνης. Και για αυτό βάλαμε τα γυαλιά στο πάτωμα. πολύ σύντομα κόσμος μαζεύτηκε στο σημείο που ήταν τα γυαλιά. Τα κοιτούσαν από μια απόσταση ασφαλείας και έβγαζαν φωτογραφίες. Θέλω να πιστεύω ότι φαντάστηκαν πως η εικαστική μου παρέμβαση αντιπροσωπεύει την αποχαύνωση του σύγχρονου πολιτισμού ή ότι ο καλλιτέχνης βλέπει τον κόσμο μέσα από τους φακούς. Θα μπορούσα να δώσω στο έργο μου τον τίτλο: 'Μυωπία' ή 'Τα αληθινά μάτια'».

Οι φωτογραφίες του Khayatan στο Twitter έχουν μέχρι στιγμής περισσότερα από 45.000 retweets. O Khayatan έχει κάνει παρόμοια φάρσα με εξίσου μεγάλη επιτυχία σε άλλο μουσείο με το κάδο απορριμμάτων.

 

image

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ