Κοσμος

Η Μαριόν Λεπέν στα χακί: «Πατριώτες, ξυπνήστε!»

Η ανιψιά της Μαρί Λεπέν δηλώνει ότι στη Γαλλία έχει θέση μόνο ένας πολιτισμός: ο γαλλικός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134491-306804.jpg

«Σκοτώνουν τα παιδιά μας, δολοφονούν τους αστυνομικούς μας, και σφάζουν τους ιερείς μας. Ξυπνήστε!», δήλωσε η Μαριόν Λεπέν, ανιψιά της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας και στέλεχος του κόμματος σε συνέντευξή της στο κανάλι BFMTV μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση από δύο φερόμενους ως «στρατιώτες» του Ισλαμικού κράτους σε εκκλησία της βόρειας Γαλλίας που στοίχισε τη ζωή σε έναν ηλικιωμένο ιερέα.

Η ιδιαίτερα δημοφιλής Μαριόν Λεπέν ανακοίνωσε την απόφασή της να ενταχθεί στο γαλλικό εφεδρικό στρατό. «Εξαιτίας της απειλής που αντιμετωπίζει η Γαλλία, αποφάσισα να ενταχθώ στον εφεδρικό στρατό. Καλώ όλους τους νέους πατριώτες να κάνουν το ίδιο», έγραψε στο Twitter η 26χρονη πολιτικός. «Σκοτώνουν τα παιδιά μας, δολοφονούν τους αστυνομικούς μας, και σφάζουν τους ιερείς μας. Ξυπνήστε!», είχε σημειώσει σε προηγούμενο tweet της. «Στη Δύση, όπως στην Ανατολή, οι Χριστιανοί πρέπει να σηκωθούν να αντισταθούν στον ισλαμισμό!», είχε σημειώσει σε άλλο.

Στη συνέντευξη που έδωσε η 26χρονη Περιφερειάρχης Προβένς-Άλπεων και Κυανής Ακτής υποστήριξε ότι η Γαλλία είναι σε πόλεμο τον οποίο έχουν κηρύξει οι ισλαμιστές. Ζήτησε το κλείσιμο όλων των τεμένων που κηρύσσουν το σαλαφισμό, το ακραίο ισλάμ και την απέλαση των ιμάμηδων. Πρόσθεσε, δε, ότι στη Γαλλία έχει θέση μόνο ένας πολιτισμός, ο γαλλικός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ