Κοσμος

Ζευγάρι ναυαγών σε ερημονήσι εντοπίστηκε από μήνυμα στην άμμο

Κινηματογραφική διάσωση στον Ειρηνικό από ελικόπτερο του αμερικανικού ναυτικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136338-311836.jpg

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησε μεσήλικο ζευγάρι σε ακατοίκητο νησί της Μικρονησίας, ναυαγώντας και περνώντας μια εβδομάδα αβοήθητο. Τελικά εντοπίστηκε και περιμένουν πλοίο για να τους παραλάβει, ενημέρωσε η αμερικανική πρεσβεία στη Μικρονησία.

image

Η ιστορία των Λάινους και Σαμπίνα Τζακ ξεκίνησε από το νησί Γουένο στις 17 Αυγούστου, από όπου έπλεαν με βάρκα μήκους πέντε μέτρων, δίχως επαρκή εφοδιασμό και συσκευές επικοινωνίας.

Αποτυγχάνοντας να προσεγγίσουν το νησί Ταματάμ και καταλήγοντας στο νησί Ιστ Φάγιου, σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους, καθώς χάθηκαν τα ίχνη τους.

 © U.S. NAVY

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των δύο ανθρώπων βρισκόταν σε εξέλιξη επί μια εβδομάδα και συμμετείχαν σε αυτή δεκατέσσερα πλοία, δύο ελικόπτερα και πλειάδα αστυνομικών.

Όπως αποκαλύπτει το BBC, πλοίο που συμμετείχε στην έρευνα για τον εντοπισμό του ζεύγους ναυαγών είδε να αναβοσβήνουν φώτα στο νησί Ιστ Φάγιου, με αποτέλεσμα την αποστολή ελικοπτέρου για την αναζήτηση του.

 © U.S. NAVY

Πετώντας πάνω από την περιοχή, το ελικόπτερο του αμερικανικού ναυτικού διέκρινε το μήνυμα «SOS» κοντά στη βάρκα των δύο ναυαγών.

 © U.S. NAVY

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ