Τεχνολογια - Επιστημη

Γυναίκες: Γενετικά προγραμματισμένες να… αλλάζουν τους άντρες σαν τα πουκάμισα

Πανεπιστημιακοί στο Τέξας «καταρρίπτουν» τη θεωρία των μονογαμικών σχέσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136111-311067.jpg

Οι γυναίκες είναι γενετικά προδιατεθειμένες να έχουν πολλές ερωτικές σχέσεις, κυρίως ως Plan Β, για να είναι έτοιμες να καλύψουν το κενό σε περίπτωση που ένας σύντροφος τις παρατήσει. Πρόκειται για μια επιστημονική διατριβή που μας έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και αμφισβητεί την θεωρία ότι οι άνθρωποι εξελίχθησαν έτσι ώστε να αναζητούν και να επιδιώκουν τις μονογαμικές σχέσεις.

Οι επιστήμονες του αμερικανικού πανεπιστημίου στηρίχτηκαν στην εξής υπόθεση εργασίας: ότι ο άνθρωπος ως είδος εξελίσσεται δοκιμάζοντας συνέχεια τις σχέσεις του και αναζητώντας συνεχώς την καλύτερη δυνατή επιλογή. «Η ισόβια μονογαμία είναι κάτι που δεν χαρακτηρίζει τα αρχικά πρότυπα ζευγαρώματος των ανθρώπων», υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Ντέιβιντ Μπας.

«Το να χωρίζεις τον ένα σύντροφο για έναν άλλον προσδιορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τρόπο ζευγαρώματος των ανθρώπων», συμπληρώνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας στους βρετανικούς κυριακάτικους Times. Εξηγεί ότι οι μακρινοί μας πρώτοι συγγενείς δεν τρέφονταν σωστά, ήταν εκτεθειμένοι σε ασθένειες και ελάχιστοι ξεπερνούσαν τα 30 χρόνια ζωής. Η αναζήτηση του καλύτερου δυνατού συντρόφου ήταν απαραίτητη. Οι ερευνητές καταρρίπτουν τη θεωρία της μονογαμίας τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Απλά οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες από τα γονίδιά τους να έχουν πάντα μια «καβάτζα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ