Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά: Σόου αντί για ουσία η συνταγματική αναθεώρηση Τσίπρα

Επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134357-306436.jpg

Σόου «αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν» χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο προαύλιο της Βουλής, κατά την οποία ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους βασικούς άξονες της κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρηση.

«Στο μείζον θεσμικό ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο πρωθυπουργός απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της. Επέλεξε ξανά το σόου από την ουσία», τόνισε η Φώφη Γεννηματά. Απέναντι δε, στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα, που περιλαμβάνουν διεξαγωγή ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου ανά Περιφέρεια για την ατζέντα της συνταγματικής μεταρρύθμισης, η κ. Γεννηματά αναφέρει πως «ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικά παιχνίδια και προσχήματα. Όλα, λοιπόν, στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας για προοδευτικές και τολμηρές αλλαγές που απαιτούνται στο σύνταγμά μας».

«Η κυβέρνηση έχει τους πενήντα βουλευτές που απαιτεί το σύνταγμα. Δεν απομένει πλέον παρά να προκαλέσει την αναθεωρητική διαδικασία που αυτό προβλέπει. Τα υπόλοιπα εκ του πονηρού», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ