Ελλαδα

Αυτός είναι ο πατέρας και ο σύντροφός του που βίαζαν τον 12χρονο στο Άργος (εικόνες)

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134424-306581.jpg

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο συντρόφων, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 8 Ιουλίου, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, κατηγορούμενοι για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για τους δύο άνδρες που κακοποίησαν τον 12χρονο γιο ενός εκ των δύο, που είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές. Ωστόσο σε τηλεφωνική συνομιλία του με τη γιαγιά του, ο μικρός που πάσχει από ελαφρά νοητική υστέρηση, ζήτησε επίμονα να φύγει από το σπίτι. «Έλα να με πάρεις δεν θέλω να καθίσω άλλο εδώ, δεν περνάω καλά» φέρεται να είπε το παιδί. Η γιαγιά μετέβη στο Άργος και πήρε το παιδί μαζί της στην Αθήνα.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του και αφού η μητέρα του το ρωτούσε επίμονα, άκουσε έκπληκτη τον 12χρονο να της εξιστορεί πώς ο πατέρας του, μαζί με τον σύντροφό του τον είχαν κακοποιήσει επανειλημμένως σεξουαλικά.

Αμέσως, η μητέρα απευθύνθηκε στην Αστυνομία όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχημάτισαν δικογραφία, με τον Ανακριτή Ναυπλίου να εκδίδει εντάλματα σύλληψης για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια από οικείο πρόσωπο και σύνοικο του και κατάχρηση της διανοητικής αναπηρίας του ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από απόφαση του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού, ο 12χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος βεβαίωσε με πόρισμα καταπέλτη, τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του παιδιού, χωρίς προφύλαξη και με την χρήση ακόμη και σεξουαλικών βοηθητικών οργάνων.

Στις 13 Ιουλίου κι έπειτα από πολύωρη ανάκριση των δύο ανδρών, ο σύντροφος του πατέρα προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους (σ.σ. να μην πλησιάζει παιδικές χαρές, σχολεία, και να μην έχει καμία επαφή με τον 12χρονο και παρουσία 3 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του), λόγω του μεγάλου (65%) ποσοστού αναπηρίας που έχει διαγνωστεί.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους

ΙΣΑΑΚΙΔΗ Θωμά του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 13-1-1981 στην Αθήνα

image

image

και

ΠΕΤΡΙΔΗ Πέτρο του Χρήστου και της Αργυρώς, γεννηθέντα την 15-5-1979 στην Αθήνα

image

image

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου, από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές και την αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν θα αποκαλυφθούν με αφορμή την παρούσα.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ