Ελλαδα

Έφοδος εισαγγελέων στο σπίτι του Βγενόπουλου

Έρευνα για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή στην αύξηση ΜΚ της MIG

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134243-306170.jpg

Έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς. Η έφοδος έγινε στο πλαίσιο έρευνας για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ύστερα από στοιχεία που τέθηκαν υπόψη τους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως έγινε γνωστό, η εντολή για τις έρευνες και τις κατασχέσεις κάθε σχετικού υλικού δόθηκε από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου προς τους Εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργο Καλούδη και Χρήστο Ντζούρα.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα ξεκίνησε από υλικό νομίμως καταγεγραμμένων συνακροάσεων που απέστειλε στις εισαγγελικές αρχές πριν δύο μήνες η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή διενεργούσε έρευνα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG το 2011 και φέρεται να προκύπτουν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου συζητούσαν για μη νόμιμες συναλλαγές.

Ύστερα και από τις κατ’ οίκον έρευνες, στην κατοχή των εισαγγελέων βρίσκονται πλέον κατασχεμένα έγγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν.

Να θυμίσουμε ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος ερευνάται και για άλλη υπόθεση με ίδια αδικήματα, βάσει στοιχείων από τις λίστες των 65 CD των τραπεζών, υπόθεση για την οποία ήδη έχει δοθεί εντολή δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών και θυρίδων μέχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ