Κοσμος

Έφηβος πέθανε από την πιπιλιά της φίλης του στον λαιμό

Το ρούφηγμα προκάλεσε στον 17χρονο οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136505-312225.jpg

Ένας 17χρονος έφηβος στην Πόλη του Μεξικού πέθανε από οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο φαίνεται να προκλήθηκε από την ερωτική πιπιλιά της 24χρονου συντρόφου του στο λαιμό. Ο Χούλιο Μασίας Γκονζάλες άρχισε να παρουσιάζει συσπάσεις και σπασμούς ενώ έτρωγε με την οικογένειά του, ενώ νωρίτερα ήταν μαζί με τη φίλη του. Οι γονείς κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο νεαρός πέθανε επί τόπου.

Τι ακριβώς συνέβη; Πόσο τυχαίο ήταν αυτό που συνέβη στον 17χρονο; Το δυνατό ρούφηγμα στον λαιμό του νεαρού, προκάλεσε ρήξη αιμοφόρων αγγείων στο σημείο και δημιουργήθηκε μια μελανιά. Αρχικά αυτό δεν προκάλεσε την ανησυχία κανενός, αφού είναι κάτι που γίνεται συχνά μετά από ερωτικές περιπτύξεις, ή και σεξ.

Το αναπάντεχο ήταν ότι από το κατεστραμμένο αιμοφόρο αγγείο ξεκόλλησε ένας θρόμβος αίματος, ο οποίος μέσω της ροής του αίματος έφτασε μέχρι τον εγκέφαλο του 17χρονου, προκαλώντας του οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια πιπιλιά στον λαιμό έχει πολύ δυσάρεστη κατάληξη. Το 2011 μια 44χρονη από τη Νέα Ζηλανδία έμεινε μερικώς παράλυτη ύστερα από παρόμοια επιπλοκή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Έχασε την ικανότητα να κινεί το αριστερό της χέρι, κάτι που οι γιατροί το απέδωσαν στην πιπιλιά που της έκανε στην δεξιά πλευρά του λαιμού της ο σύντροφός της. Αυτή η μελανιά της προκάλεσε μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο. Στην δική της περίπτωση ο θρόμβος δεν προκάλεσε τόσο σοβαρό πρόβλημα. Οι γιατροί της χορήγησαν αντιπηκτικό που διέλυσε τον θρόμβο και η γυναίκα σώθηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ