Πολιτικη & Οικονομια

«Υπεράνω κάθε αμφιβολίας» τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (video)

Η επιστολή της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση ήταν «πολύ σαφής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136418-311962.jpg

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 2010 – 2015 είναι «υπεράνω κάθε αμφιβολίας», όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στον απόηχο της σχετικής επιστολής του Πιερ Μοσκοβισί προς τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής», τόνισε ο κ. Σχοινάς. Διευκρίνισε ότι η επιστολή έχει υπογραφτεί από τρεις επιτρόπους και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν έχει ήδη λάβει την απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών και εκτίμησε ότι το θέμα θα απασχολήσει και το Eurogroup του Σεπτεμβρίου.

«Εδώ και καιρό η Κομισιόν υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Σχοινάς, ενώ υπενθύμισε πως μέσα σε αυτές, περιλαμβάνεται και η ανάγκη «αποπολιτικοποίησης της ελληνικής διοίκησης».

«Η Επιτροπή, ως ζήτημα αρχής, δεν σχολιάζει εθνικές νομικές διαδικασίες» ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η Κομισιόν ανησυχεί για τις αναφορές σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες αμφισβητούν την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ. Το ελληνικό πρόγραμμα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων», κατέληξε ο κ. Σχοινάς σημειώνοντας πως η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο της Ε.Ε., όσο και της Ελλάδας.


Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ