ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Υπόθεση Αθήνα: Τα 700+ Κενά κτίρια του κέντρου

Στα πλαίσια του «Re-think Athens» καταγράφηκαν τα κενά κτίρια του ευρύτερου κέντρου
5

5
  • Shares

Ο χάρτης των κενών κτιρίων δημιουργεί τη μαύρη τρύπα της Αθήνας. Τα περισσότερα ανήκουν στο Δημόσιο (δες Ασφαλιστικά ταμεία) και άλλα έχουν περάσει σε ιδιώτες που περιμένουν να λυθούν τα προβλήματα του κέντρου προκειμένου να τα ανακαινίσουν. Πολλά από τα κτίρια είναι ιστορικά –διατηρητέα ή όχι– και προσφέρουν μοναδικές αφηγήσεις της ανθρωπογεωγραφίας της πόλης, που όμως διακόπηκαν βίαια. (κεντική φωτο Πλατεία Ομόνοιας)

n 

Φειδίου


Τον καμβά για να αποκτήσουν πάλι χρήση επιθυμεί να απλώσει στο κέντρο το «Re-think Athens». Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του διαγωνισμού, η ερευνητική ομάδα της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Παναγιώτη Τουρνικώτη, κατέγραψε τα κενά κτίρια, καθώς και άλλα κτίρια και τις χρήσεις τους – όσων ακουμπούν στο δακτύλιο της παρέμβασης.

n

Πατησίων & Στουρνάρη


Όπως μας επισήμανε ο κος. Τουρνικιώτης «ο αριθμός των κενών κτιρίων στο ευρύτερο κέντρο είναι διαρκώς αυξανόμενος και ξεπερνά τα 700, ενώ ειδικότερα μέσα στο δακτύλιο της παρέμβασης του Rethink Athens (που καταγράφεται στο χάρτη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού) ξεπερνούν τα 115».

n

Πανεπιστημίου & πλ. Δικαιοσύνης


n

Πανεπιστημίου & Χαρ. Τρικούπη


 n

Πλατεία Ομονοίας


n

Πατησίων

 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27.03.2017 - 13:47
Σαββατοκύριακο εθνικής εορτής και αλλαγής ώρας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
26.03.2017 - 17:44
Κάνει βόλτα στην Πλάκα και μιλά στην Athens Voice για το διαφημιστικό σποτ που έκανε θραύση
SOCIAL
24.03.2017 - 12:36
Μπήκαμε για πρώτη φορά στο εργοστάσιο σοκολάτας Παυλίδου, είδαμε πώς φτιάχνεται η αγαπημένη μας σοκολάτα Υγείας από το μηδέν και ανακαλύψαμε όλα τα οφέλη της
ΒΙΒΛΙΟ
23.03.2017 - 15:19
Μύθοι και ντοκουμέντα για την ταραχώδη ζωή του βασιλιά της κοκαΐνης από τον κοντινότερο άνθρωπό του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23.03.2017 - 14:15
Το έγκλημα του κομφορμιστή που ακολουθεί τους φασίστες επειδή θέλει την ησυχία του