Αρχειο

Βάζεις τον Σπύρο Δερβενιώτη στη φυλακή;

Μη μας κάνετε να πάρουμε αυτό τον δρόμο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110019-218210.jpg

Αυτά τα χρόνια έχουν μπερδευτεί όλα στη χώρα μας. Οι κοινοί συκοφάντες έχουν φορέσει τη μάσκα του αγωνιστή. Η ατιμωρησία, όμως, δεν είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Αντίθετα, ευνοεί μόνο τους ισχυρούς. Μη μας αναγκάσετε να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε.

Για μια τελευταία φορά λοιπόν, ας εξηγήσουμε: «Ο Φώτης μαστιγώνει τις παθογένειες που είναι ότι θέλουμε δουλειές και μισθά», είναι μια άθλια πρόταση, ένα απίστευτο ψέμα, γιατί ο Φ.Γ. γράφει συνέχεια ότι το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε δουλειές και μισθούς. Αλλά αυτό το οφθαλμοφανές ψέμα, ο Σ. Δερβενιώτης μπορεί να το γράψει. Είναι πολιτική κρίση, αυτό πιστεύει, όσο λάθος κι αν είναι.

Όμως ότι «η ύλη της εφημερίδας είναι με κριτήριο ποιον εκβιάσαμε για να τα σκάσει», είναι μερικοί μήνες φυλακή και 1 εκατομμύριο ευρώ αγωγή. Γιατί είναι ο ορισμός της συκοφαντικής δυσφήμισης. Δεν έχει άλλη περιουσία ένα Μέσο ενημέρωσης παρά την ακεραιότητά του, την αξιοπιστία του. Αν κάποιος μπορεί να μας λέει εκβιαστές ατιμώρητα, πρέπει να κλείσουμε αύριο. Αλλιώς πρέπει να πάει φυλακή.

Είναι οι συντάκτες της A.V. «ανώνυμοι, αμόρφωτοι, κακοπληρωμένοι, μωροφιλόδοξοι»; Αυτό είναι μια δεύτερη αγωγή, για εξύβριση. Για όλα και κυρίως για τους εκβιασμούς, δεν υπάρχει δικαστήριο που δεν θα δικαιώσει την A.V. Μπορούμε να δείχνουμε ανοχή σε κάθε πολιτική κριτική, ακόμα και στην πιο σκληρή, την πιο άδικη. Όποιος όμως αμφισβητεί την ακεραιότητά μας θα πρέπει να το αποδεικνύει στη δικαιοσύνη.

Μη μας κάνετε να πάρουμε αυτό τον δρόμο.

image


Υ.Γ. Ο Σπύρος Δερβενιώτης δεν σκεφτόταν πάντα έτσι για την εφημερίδα. Μερικά χρόνια πριν, νέος κομίστας τότε, μας ζήτησε να προβάλουμε τη δουλειά του με εξώφυλλο στην ATHENS VOICE.. Δεχτήκαμε με χαρά, όχι μόνο μια αλλά δύο φορές. Δείτε εδώ τι μας δήλωνε:

Στο τεύχος 180, ο Σπύρος Δερβενιώτης σχεδίασε το εξώφυλλο της AV και δήλωνε: «Mυρτώ. Mανίνα. Mελίτα. Mαργαρίτα. Oι καλύτερες πένες του εντύπου ήταν πάντα γυναίκες και άρχιζαν από «M». Eξαίρεση οι Kυρίτσης - Tσέκερης, αλλά είμαι σίγουρος ότι το κάνουν από αντίδραση».

Τον Αύγουστο του 2008 σχεδίασε πάλι το εξώφυλλο του Summer Guide και απαντούσε στην ερώτηση γιατί σχεδιάζεις εξώφυλλο για την A.V:

«Από το σχεδιαστήριο στα stands κι από εκεί στην γκαλερί είναι μία ενδιαφέρουσα σημειολογικά διαδρομή για ένα έργο τέχνης. Το πιο ενδιαφέρον (και πάντα θελκτικό) στάδιο είναι το μεσαίο, εκεί που έργο και έντυπο εις σάρκα μία φλερτάρουν με φόντο παγκάκια, πεζοδρόμια, κάδους, λεωφορεία, καφέ, μπαρ, οπουδήποτε αποφασίσει να τα πάει ο «πελάτης» του κόκκινου stand για τα περαιτέρω».

Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο πέρα από αυτό που φωνάζουμε 5 χρόνια τώρα. Η λαϊκίστικη διχαστική ρητορική πρέπει να σταματήσει γιατί για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη δηλητηριάζει τους Έλληνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ