Αρχειο

Τι είναι το «Wake Up Street»;

Το νέο trend της πόλης!

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71850-144704.JPG

«Εγώ έχω ξυπνήσει από τις 6 για το “Wake up street” για εμένα τώρα είναι μεσημέρι!» Με αυτή τη φράση της Αθηνάς Γαλιφά ξεκίνησε η συζήτησή μας για το νέο trend της πόλης. «Ξυπνάμε πρωί, συγκεντρωνόμαστε στον Εθνικό Κήπο και ξεκινάμε.», «είναι απίστευτη η χαρά με την οποία φεύγει ο κόσμος για δουλειά στις 7:30 υστέρα από αυτό το δυνατό ξύπνημα. Δεν περιγράφεται!».

Κι όμως ζητήσαμε από την Αθηνά να μας το περιγράψει…

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του wake up street και τι ακριβώς είναι;

Το “Wake Up Street” είναι κίνημα δωρεάν πρωινής γυμναστικής. Σκοπός μας είναι πρώτον να κινητοποιήσουμε και να ενθαρρύνουμε ανθρώπους όλων των ηλικιών και ανεξαρτήτως γυμναστικού επιπέδου να ασχοληθούν με την γυμναστική ή να παραμείνουν σε φόρμα. Δεύτερον, ο καθένας μας να σηκώσει τους φίλους του από τον καναπέ και να τους προφέρουμε ένα καλύτερο τρόπο ζωής. Τέλος να ξεκινήσουμε την ήμερα μας με χαρά, ζωντάνια και ευεξία πριν αρχίσουμε τις δουλείες μας.

Πριν πόσο καιρό ξεκινήσατε;

Ξεκίνησε αρχές Απριλίου από τον Ορέστη και τον Δημήτρη, εμπνευσμένοι από ένα αντίστοιχο κίνημα που δραστηριοποιείται στην Αμερική σε συνδυασμό με την αγάπη τους για την γυμναστική και τα σπορ. Θέλοντας να παροτρύνουμε τον κόσμο να έρθει μαζί μας, εστιάσαμε στην διαφορετικότητα του προγράμματος, σε σχέση με άλλα παρόμοια. H βόλτα μας ξεκινάει με τρέξιμο και καταλήγει σε ασκήσεις με παιχνίδι μέσα σε μόνο μία ώρα. Για να γίνει πιο διασκεδαστική η πρωινή μας γυμναστική, έχουμε τη συνοδεία μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια. Σκοπός μας είναι να το δει ο κόσμος σαν παιχνίδι και να ξεφύγει από τα τετριμμένα και μονότονα είδη προπόνησης

Ποια ημέρα της εβδομάδας και τι ώρα ξεκινάτε;

Είναι κάθε Τέταρτη και ξεκινάμε στις 6:30 το πρωί. Θα ρωτήσει κάποιος γιατί τόσο πρωί. To κάναμε για να για να βάλουμε την κουλτούρα της πρωινής γυμναστικής πριν την δουλειά που υπάρχει σε άλλες χώρες στην ζωή μας. Αυτό που δεν περιγράφεται είναι η χαρά με την οποία φεύγει ο κόσμος για δουλειά στις 7:30 υστέρα από αυτό το δυνατό ξύπνημα.

Πόσα άτομα συγκεντρώνεστε συνήθως;

Την πρώτη μας Τετάρτη αρχές Απριλίου ήμασταν 4 άτομα. Αυτό από στόμα σε στόμα και από φίλο σε φίλο διαδόθηκε, φτάνοντας μέσα σε 2 μήνες να έχουν έρθει σαράντα άτομα και ποτέ λιγότεροι από την προηγούμενη φορά. Ως βασική τοποθεσία έχουμε διαλέξει το χώρο του εθνικού κήπου, ο οποίος συνδυάζει το κέντρο της Αθήνας και τη φυσική ομορφιά. Προσπαθούμε να προσθέσουμε και αλλά μέρη τα οποία να συνδυάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά . Ένα μέρος που έχουμε επισκεφτεί είναι τα στενά της Πλάκας στα Αναφιώτικα. Μερικές ήμερες πριν την προπόνηση της Τέταρτης επισκεπτόμαστε το μέρος , βγάζουμε διαδρομή και ασκησιολόγιο.

n

Πώς μπορεί κάποιος να συμμετάσχει;

Η κοινότητα μας είναι ανοιχτή σε οποιοδήποτε μέλος να κάνει προτάσεις για οτιδήποτε από την επιλογή της τοποθεσίας μέχρι και την μουσική. (Μόνο στον Μίμη δεν επιτρέπουμε να βάλει μουσική!). Το βασικό είναι ότι οποίος θέλει να έρθει, το μόνο που έχει να κάνει είναι να μας ακολουθήσει στην σελίδα μας στο facebook για να ξέρει που θα γίνει η επόμενη συνάντηση μας. Εννοείται πως δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό ποσό συμμέτοχης. Οι απαιτήσεις μας είναι να ξυπνήσει να φέρεις όρεξη και θετική ενέργεια σε εμάς και την υπόλοιπη παρέα. Εάν πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά γυμνασμένος, σταμάτα να το σκέφτεσαι και έλα να δεις περί τίνος πρόκειται. Αν σου αρέσει την επόμενη κάλεσε και τους φίλους σου!

n

n

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ