Αρχειο

Όλες οι δανειστικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας

Συγκεντρωμένες σε μία σελίδα

27009-103916.jpg
Θοδωρής Γεωργακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
76916-154974.jpg

Τα βιβλία είναι ακριβό πράγμα.

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μας είπαν όταν φτιάξαμε μια μικρή λέσχη ανάγνωσης. Στο Bookworm.gr προτείνουμε ένα βιβλίο κάθε μήνα και τα μέλη το διαβάζουν και το σχολιάζουν στο site (και την προσεχή Τετάρτη 24/9 και από κοντά). Ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε ανθρώπους που απολαμβάνουν να διαβάζουν λογοτεχνία να αποκτήσουν ένα έναυσμα κι ένα κίνητρο για να το κάνουν πιο τακτικά. Η σύγχρονη ζωή είναι γεμάτη με ερεθίσματα, είναι εύκολο να δώσεις προτεραιότητα σε άλλες ασχολίες πιο εύκολες και σύντομες. Και φτηνές. Κι αυτό, για ανθρώπους που απολαμβάνουν το διάβασμα, είναι κρίμα. Στο Bookorm θα διαβάζουμε 12 βιβλία το χρόνο, κι υπάρχουν ήδη περίπου 1200 μέλη πρόθυμα να συμμετάσχουν. 

Αλλά τα βιβλία είναι ακριβό πράγμα. 

Μια επένδυση 150 - 200 ευρώ ετησίως για βιβλία είναι εκτός budget για πολλούς, οπότε η απάντησή μας ήταν σαφής: Θυμηθείτε τις βιβλιοθήκες. Η αγορά δεν είναι ο μόνος τρόπος να διαβάσει κανείς ένα βιβλίο. Υπάρχουν εκατοντάδες δανειστικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, και σπεύσαμε να κατευθύνουμε τα μέλη σ' αυτές, να τις ψάξουν και να τις δοκιμάσουν. Αλλά διαπιστώσαμε ότι πουθενά στο web δεν υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι δανειστικές βιβλιοθήκες της χώρας. Δεν βρήκαμε καμία σχετική, βολική λίστα. 

Οπότε τη φτιάξαμε

Σε ετούτη τη σελίδα και στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία των βιβλιοθηκών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή σας. 

Η λίστα, ένα web app που φτιάχτηκε μέσα σε δυο εβδομάδες, εξακολουθεί να συμπληρώνεται με βιβλιοθήκες που μας έχουν ξεφύγει και διορθώσεις (τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ). Αν βρείτε κάτι που χρειάζεται διόρθωση, πείτε μας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ