Life in Athens

Μόλις προσγειώθηκα

Βρήκαμε τουρίστες στο Ελευθέριος Βενιζέλος και τους ρωτήσαμε τι περιμένουν από την Αθήνα…

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 357
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15639-34923.jpg

Ρονάλντο και Ζουλιάνα, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Μας έχουν πει διάφορα για τον καιρό της Αθήνας, αλλά δεν τρομάζουμε, ως Βραζιλιάνοι είμαστε συνηθισμένοι στη ζέστη. Θέλουμε οπωσδήποτε να δούμε την Ακρόπολη και το Μουσείο της, να δοκιμάσουμε το φαγητό και τα φρούτα σας. Η πρώτη εικόνα, με τα ακινητοποιημένα ταξί στο δρόμο, μας θύμισε πολύ το Ρίο. Κι εκεί, πριν από μερικούς μήνες, 10.000 ταξί είχαν κλείσει το κέντρο της πόλης. Διαμαρτύρονταν για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

n

Ουβράρ και Ιβού, Γαλλία, Παρίσι

Έχουμε διαβάσει τόσα πολλά και ανυπομονούμε να τα δούμε από κοντά την Ακρόπολη και τους αρχαιολογικούς χώρους. Ομολογούμε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που βρισκόμαστε εδώ είναι για να σκάσουμε από τη ζέστη. Μετά θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο για να κάνουμε το γύρο της Ελλάδας, αναζητώντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

n

Τομ και Αριάνα, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ

Ήρθαμε εδώ για να χαλαρώσουμε. Καλός καιρός, καλό φαγητό, καλό κρασί και ελπίζω φιλόξενοι και ωραίοι άνθρωποι. Θα μείνουμε 2 μέρες και μετά νησιά.

n

Τζέρι και Αλεσάντρα ντε Ρόζα, Μιλάνο, Ιταλία

(Έμειναν στην Αθήνα ένα Σάββατο)

Την ξέρουμε καλά από παλιότερες επισκέψεις. Τώρα μας φάνηκε εγκαταλελειμμένη και βρόμικη. Πήγαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο και ήταν κλειστό στις τέσσερις το απόγευμα. Δίπλα ήταν ένας δρόμος γεμάτος με μεθυσμένους και τοξικομανείς! Είναι λυπηρή αυτή η εικόνα, διότι πραγματικά αγαπάμε την Ελλάδα. Μείναμε με την απορία: Τι φταίει γι’ αυτή την κατάσταση; Η οικονομική κρίση ή κάτι άλλο; Αν μας δοθεί η ευκαιρία θα ξανάρθουμε.Πρέπει να δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μας έμεινε απωθημένο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ