Πολιτισμος

Επιλογές εκπαίδευσης σε θέατρο, χορό, art & design - εικαστικά

Κάνε την επιλογή των σπουδών σου

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 272
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7603-17132.jpg

Επιλογές εκπαίδευσης σε θέατρο, χορό, art & design - εικαστικά, δημιουργική έκφραση, μόδα - ομορφιά

ΘΕΑΤΡΟ

ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ Μαιζώνος 48, 210 5200.096, 210 5222.712www.iasmos.net       

Πέμη Ζούνη, Ναταλία Δραγούμη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μάξιμος Μουμούρης, Αντώνης Καλογρίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και πολλοί ακόμα κορυφαίοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες διδάσκουν στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος», την οποία ίδρυσε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος. Από τις παλιές και κορυφαίες του χώρου, διατηρεί ακόμη, μετά από περίπου 30 χρόνια, το όνομα, την αίγλη και τη σοβαρότητα των full time θεατρικών σπουδών στην Ελλάδα. Πρώτοι επίσης και στις επίσημες εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΕΜΠΡΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ Ηπείρου 41, 210 3252.676, 693 6813232, www.empros-ergastirion.gr

Δύο μονόλογοι, ένα ποίημα κι ένα τραγούδι μπορούν να σε οδηγήσουν σε μία τριετή φοίτηση στα έδρανα της δραματικής σχολής «Εμπρός - Θέατρο Εργαστήριο». Η αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή προέκυψε από τη σύμπραξη της εταιρείας θεάτρου «Εμπρός» με την εταιρεία «Θέατρο-Εργαστήριο». Εδώ και δύο χρόνια η σχολή προσφέρει κι ένα τέταρτο, προαιρετικό, έτος σπουδών. Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς ο σπουδαστής μπορεί να εφαρμόσει στην πράξη τις γνώσεις των προηγούμενων ετών.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Καραΐσκου 104, 210 4178.159, 210 4129.948.

Η πιο παλιά δραματική σχολή, από το 1914, προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης. Λειτουργεί Ανώτερη Σχολή Θεατρικής Τέχνης, για τους επιτυχόντες των εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Ελεύθερο Θεατρικό εργαστήρι για όσους δεν θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις εξετάσεις. Το πρόγραμμα σπουδών είναι ακριβώς το ίδιο. Λειτουργούν επίσης Θεατρικά Εργαστήρια ερασιτεχνικού θεάτρου για παιδιά, για εφήβους και για ενήλικες, όπως και Τμήμα Ορθοφωνίας. Ο Π. Σκουρολιάκος είναι στη Διεύθυνση Σπουδών και μεταξύ άλλων διδάσκουν οι Κ. Αθανασόπουλος, Α. Βουγιούκας, Ε. Γερασιμίδου, Σ. Ληναίος κ.ά.  

ΑΡΧΗ Μιχ. Βόδα 13, 210 8810.496, www.ordino.gr

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, με διευθύντρια τη Νέλλη Καρρά, συνεργάζεται με αξιόλογους σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, κινησιολόγους και σκηνογράφους, και στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση με τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους. Το πρόγραμμα, 3ετούς φοίτησης, είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και στοχεύει στην καλλιέργεια της προσωπικής έκφρασης στην τέχνη του ηθοποιού.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ) Μαυροματαίων 25, 210 8660.890, 210 8821.780

Η Ανώτερη Σχολή της Μιμής Ντενίση «Κεντρική  Σκηνή» συνδυάζει τις κλασικές μεθόδους θεατρικών σπουδών με τη συνεχή ενημέρωση για τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις. Οι σπουδαστές λαμβάνουν ολοκληρωμένη θεατρική μόρφωση και παιδεία από τα καθημερινά μαθήματα, αλλά παίρνουν μέρος και σε σεμινάρια με μεγάλα ονόματα του χώρου (φέτος με τη μοναδική Ελληνίδα ηθοποιό, βραβευμένη με Όσκαρ, Ολυμπία Δουκάκη). Τέλος, εδώ θα έχεις τη δυνατότητα να παρουσιάσεις δουλειά σου στο θέατρο «Ιλίσια - Ντενίση».

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΞ ΑΡΧΗΣ» Εμ. Μπενάκη & Δερβενίων 46, Εξάρχεια, 210 3822.661

Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, ψυχοτεχνική, δραματολογία, ιστορία θεάτρου, ορθοφωνία, κινησιολογία, σκηνοθετικές προσεγγίσεις, ποίηση. Η θεατρολόγος-ηθοποιός Ελένη Τσακάλου μαζί μ’ ένα εκλεκτό team έχουν διαμορφώσει τα μαθήματα ώστε να απευθύνονται από υποψήφιους σπουδαστές δραματικής σχολής μέχρι επαγγελματίες από το χώρο της επικοινωνίας και του λόγου. Αν όμως σ’ ενδιαφέρει το θέατρο, έστω και ερασιτεχνικά, ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμά τους. Υπάρχει δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων. Εγγραφές όλο το χρόνο.

STUDIO ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΚΗ ΔΑΒΗ Αλκμήνης 8, 210 3428.583, 697 9593883, www.theatro.gr

Η υποκριτική έκφραση μέσα από σύγχρονους ερμηνευτικούς δρόμους είναι η βασική επιδίωξη του Studio Υποκριτικής Τέχνης «Άκης Δαβής». Η έδρα της σχολής είναι το άρτια εξοπλισμένο θέατρο «Αλκμήνη», ενώ δάσκαλοι και μαθητές απαρτίζουν τον επαγγελματικό του θίασο. Δημιουργήθηκε από τον Άκη Δαβή το 1989 και συνεχίζει να λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ρούλας Πατεράκη. Η εκπαίδευση είναι τριετής και ο κεντρικός άξονας –η υποκριτική– πλαισιώνεται από πλειάδα τεχνικών μαθημάτων. Η εισαγωγή δεν γίνεται με εξετάσεις.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΡΤΑ - ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Αγαθάρχου 12, Ψυρρή (μέχρι Σεπτέμβριο), Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι (από 1η Οκτωβρίου), 210 3249.829.

Καινούργια γειτονιά μετά από πέντε χρόνια στου Ψυρρή και νέοι στόχοι προγραμμάτων για το θεατρικό εργαστήριο Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου. Η σχολή προσφέρει μεταξύ άλλων ταχύρρυθμα σεμινάρια τεχνών που εμπλέκονται στη θεατρική πράξη, όπως κίνηση, μουσική, σκηνικά αντικείμενα. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η σχολή απόκτησε, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μια ολοκαίνουρια εξειδικευμένη βιβλιοθήκη 300 τίτλων, καθώς και οπτικό και ηχητικό υλικό σε dvds και cds.

ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «ΔΗΛΟΣ» Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, 210 5203.562, www.dilos.gr 

«Ένας τόπος για κάθε φωνή». Η πολυφωνία και η πλουραλιστική δημιουργικότητα είναι η αφετηρία για την τριετή φοίτηση στη σχολή θεάτρου της Δήμητρας Χατούπη και του Κωστή Καπελώνη. Μέσα από μια πλειάδα μαθημάτων, το διδακτικό προσωπικό θέλει να μεταδώσει γνώση για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, πιστεύοντας ότι οι απόφοιτοί της πρέπει να αντιμετωπίζουν με την ίδια σοβαρότητα κάθε χώρο εργασίας και δημιουργίας και κάθε πτυχή της υποκριτικής τέχνης. Η σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και διοργανώνει σεμινάρια για τη διά βίου κατάρτιση του αυριανού ηθοποιού. Αιτήσεις και εγγραφές γίνονται καθημερινά 12 μ.μ. - 8 μ.μ.

ΣΧΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ» Ευρυμέδοντος 4, Κεραμεικός, 210 3470.670, 6977217492, www.modernoikairoi.gr

Στανισλάφσκι, Γκροτόφσκι, Λεκόκ, Μπρεχτ, Μνιουσκίν, Μάρσαλ, τεχνικές παντομίμας και θεάτρου μαριονετών… Ένας συνδυασμός των σημαντικότερων, κλασικών αλλά και σύγχρονων συστημάτων, μεθόδων και τεχνικών θεάτρου δημιουργούν το πρόγραμμα της Ανώτερης Σχολής «Μοντέρνοι Καιροί». Μαζί με μπόλικη φαντασία, αυτοσχεδιασμούς και ένα ευρύ υποκριτικό ρεπερτόριο, εδώ θα λάβεις αναγνωρισμένο, από το κράτος πτυχίο και μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Στόχος τους είναι να απελευθερωθείς και να αναπτύξεις την έκφραση και τη δημιουργικότητά σου στο έπακρον. Έξτρα σεμινάρια. Λειτουργεί επίσης «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών». Γι’ αυτούς που ψάχνουν τα πράγματα...

 NEW YORK COLLEGE Αμαλίας 38, 210 3225.961-2

Το κολέγιο προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στον τομέα της σκηνοθεσίας, με επιμέρους μαθήματα τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας, εφαρμοσμένη σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας και χειρισμός κάμερας, αρχές συγγραφής σεναρίου - σενάριο μικρού μήκους, μοντάζ, παραγωγή, ντοκιμαντέρ κ.λπ. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα απόκτησης δύο πτυχίων αναγνωρισμένων από το αμερικανικό πανεπιστήμιο State University of New York. Συγκεκριμένα Certificate με 21 μαθήματα κιν/φου και Bachelor με 21 μαθήματα κιν/φου και 12 γενικής παιδείας. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της σχολής αποτελεί η συμμετοχή 18 ταινιών σπουδαστών της στο Φεστιβάλ της Δράμας.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΠΡΑΞΗ ΕΠΤΑ Βαλτετσίου 45, 210 3800.624, www.praxiepta.gr

Υποκριτική και αυτοσχεδιασμός. Χορός και κίνηση. Η πειθαρχία των μαθητών και η υπευθυνότητα των καθηγητών καθορίζουν το επίπεδο της δραματικής σχολής του Θ. Γράμψα και του Κ. Καζάκου. Οι ίδιοι λένε ότι θέλουν «μετά από χρόνια να μπορούμε να κοιτάζουμε τους μαθητές μας στα μάτια». Για την εύρυθμη λειτουργία της σχολής και των μαθημάτων ο αριθμός των μαθητών είναι μικρός (δεν ξεπερνούν τους 20 σε κάθε έτος). Μαζί με τα μαθήματα, για την ευρύτερη επιμόρφωση των σπουδαστών η σχολή διοργανώνει επισκέψεις σε αρχαία θέατρα της χώρας.

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ Αθ. Διάκου & Τζιραίων 13, 210 9222.300, 693 2073751, 694 6306755, www.athstage.gr

Τεχνικές προσέγγισης ρόλου, υποκριτική, σκηνογραφία, ψυχολογία και θέατρο, μέχρι δραματολογία και ξιφασκία. Εφόδια απαραίτητα για την «καλλιτεχνική παλαίστρα», όπως υπογραμμίζει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και διευθυντής της αναγνωρισμένης από το κράτος ανωτέρας σχολής δραματικής τέχνης «Αθηναϊκή Σκηνή» Θόδωρος Κάλβος. Ανάμεσα στις παροχές της σχολής είναι η αναβολή στράτευσης, πάσο φοιτητικής έκπτωσης και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αρχαία θέατρα. Τα εργαστήρια και τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθήσουν σπουδαστές άλλων σχολών, επαγγελματίες, αλλά και όποιοι απλά αγαπούν το θέατρο.


ΧΟΡΟΣ - FITNESS

TANGUERO DANCE STUDIO Δεινοκράτους 39, Κολωνάκι, 210 7252.911.

Μία από τις πρώτες σχολές στην Ελλάδα με εξειδίκευση στο αργεντίνικο τάνγκο, που προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και διδασκαλία όλης της φιλοσοφίας του χορού. Εκτός από τα μαθήματα, μπορείς να συμμετάσχεις και σε σεμινάρια με ξένους δασκάλους, φεστιβάλ, παραστάσεις, ακόμη και εκπαιδευτικά ταξίδια στην Αργεντινή. Διδάσκονται επίσης salsa, merengue, mambo, cha cha, rumba, αλλά και swing και rock’n’roll. Όλα τα μαθήματα γίνονται με ευέλικτο ωράριο, ομαδικά ή ιδιαίτερα, και εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο.

ESTRELLA Ιπποκράτους 197,  210 6432.332, 210 6433.673.

Αναγνωρισμένη από το κράτος Σχολή Χορού, στην οποία διδάσκεται ολοκληρωμένα η τέχνη του φλαμένκο από τους Νατάσα Ντέκα και Σπύρο Καρβέλα (δημιουργούς της ομάδας Ronda al Αlba) και από μία ολόκληρη ομάδα μουσικών και χορευτών. Δύο φορές το χρόνο διοργανώνονται σεμινάρια με καταξιωμένους Ισπανούς χορευτές με συνοδεία κιθάρας και τραγουδιού, ενώ στο τέλος κάθε χρονιάς οι σπουδαστές παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κοινό. Το όραμα της σχολής είναι να δώσει στους σπουδαστές της τα ερεθίσματα για να δημιουργήσουν την προσωπική τους εκφραστική γλώσσα, χρησιμοποιώντας το αλφάβητο του φλαμένκο.

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ LILLIAN Λ. Μεσογείων & Ελπίδος 1, Αγ. Παρασκευή, 210 6090.299, www.lillian.gr

Χορός κλασικός, σύγχρονος, jazz, tango, μέχρι γιόγκα για χαλάρωση. «Ένας χώρος γεμάτος χορό, θετική ενέργεια και γεμάτος παραστάσεις». Αυτός είναι ο χώρος της Σχολής Χορού Lillian, ο οποίος μετράει ήδη 15 χρόνια πείρας στο Κλασικό Μπαλέτο, τη Μουσικοκινητική και τη Διδασκαλία. Ο χώρος έχει μελετηθεί και πιστοποιηθεί από ειδικούς της Λυρικής Σκηνής και οι αίθουσες διαθέτουν παρκέ και ηχοσυστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Υπάρχει ι η δυνατότητα εγγραφής σε ολιγομελή τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ARROYO NUEVO - ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ FLAMENCO Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός, 210 3469.575, 693 2763305, www.arroyo.gr 

Το 1992 ιδρύεται από τον Σταύρο Λίτινα, διδάσκοντας flamenco στην ολοκληρωμένη μορφή του. Πρωτοπόρο ως προς τον τρόπο λειτουργίας του, ανεβάζει διαρκώς τον πήχη προσφέροντας στους λάτρεις του είδους τη δυνατότητα να ζουν αυτό που κάποιοι αποκαλούν «ιεροτελεστία flamenco». Τα μαθήματα γίνονται με ζωντανή μουσική και τραγούδι, με μόνιμη συνεργασία με το διάσημο Σεβιλλιάνο τραγουδιστή Jose Parrondo. Ο τρόπος λειτουργίας του εργαστηρίου βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με ανάλογα της Ισπανίας, ενώ οι καλλιτεχνικές τάσεις ακολουθούν τις τρέχουσες εξελίξεις της ισπανικής σκηνής. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Καθηγητές: Σταύρος Λίτινας, Βικτώρια Κόκκιζα, Roland Hoffmann.

ΧΩΡΟΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Τοσίτσα 11Β, Εξάρχεια, 210 8223.372, Σαριπόλου 12, Μουσείο, 210 8227.284

Το ιστορικό στούντιο του δασκάλου και ιδρυτή του «Πειραματικού Μπαλέτου Αθηνών» Γιάννη Μέτση, συνεχίζει ανακαινισμένο υπό νέα διεύθυνση του χορευτή και καθηγητή Αντίνοου Παλαμάρη. Καθηγητές όπως οι Anton Stoinof, Ρωξάνη Παπανικολάου, Χρυσηίδα Λιαζιβίρη, Pierre Tavernier, Ζωζώ Κυβεργιώτου, Πατρίτσια Λάζου, Πένυ Διαμαντοπούλου (τεχνική Graham), Χριστίνα Αρμυρά (Afro Modern) στοχεύουν στην ανάδειξη της τεχνικής του χορού. Πραγματοποιούνται σεμινάρια από διεθνούς φήμης καθηγητές και χορογράφους, ενώ ξεκινάει παιδικό τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής και δημιουργικής κίνησης. Ώρες επικοινωνίας: 17.00 - 21.00.

SALSA SINNERS DANCE COMPANY Αλέξη Παυλή 29, Αμπελόκηποι, 210 6928.200, 697 7606125, 697 6362903

Η… αμαρτωλή «σαλσοπααρέα» της Αθήνας σε καλεί να την ακολουθήσεις σε τμήματα για όλα τα επίπεδα: Improvers, Intermediate και Advanced.

STUDIO ΧΟΡΟΥ SALSA CALIENTE Πατησίων 333, Άνω Πατήσια, 210 2288.388, 6932357316.

Εδώ θα έρθεις να μάθεις αυθεντική Salsa cubana, που είναι η «σπεσιαλιτέ» τους, αλλά και Capoeira, Latin Gym, Μοντέρνο, Jazz, R’n’ B, Hip-Hop, Oriental, Flamenco, Κλακέτες, Μπαλέτο, Θεατρικό αυτοσχεδιασμό, Ιστορία της Salsa, Κρουστά, Afro και άλλα… Η Ιωάννα Μπαφνάκου, επαγγελματίας χορεύτρια 15 χρόνια και ιδιοκτήτρια της σχολής, έχει φτιάξει ένα άνετο πρόγραμμα μαθημάτων σε γκρουπάκια ή ατομικά και προσφέρει το 1ο σου μάθημα εντελώς δωρεάν.

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΒΕΡΡΑ & ΡΕΓΓΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ» Σουλίου 6Α, Μαρούσι, 210 8061.655, 697 3692913/ Αγίου Γεωργίου 42, Νέα Ιωνία, 210 2771.131, 697 7212785.

Μια «κλασική», αναγνωρισμένη από το κράτος και το ΥΠΠΟ σχολή χορού, με προσεγμένο πρόγραμμα μαθημάτων για όλους: παιδιά, νέους, ενήλικες. Κλασικός χορός, σύγχρονος, funky jazz, hip-hop, oriental και tango. Ό,τι κι αν επιλέξεις, η 40ετής πείρα της σχολής σε συνδυασμό με την συνεχή ανανέωση των μεθόδων της θα σου προσφέρει μια άρτια διδασκαλία. Οι ενήλικες μπορούν να παρακολουθήσουν και τα σεμινάρια μεθόδου Feldenkrais ATM (Awareness Through Movement) ή τα ατομικά μαθήματα FI (Functional Integration).

ATHENS PILATES STUDIO ΜΑΡΙΑ ΒΟΡΡΙΑ Αδραμυτίου 31, Ν. Σμύρνη, 210 9333.515www.athenspilates.gr

Ένα studio pilates για όσους ενδιαφέρονται σοβαρά για τη μέθοδο αυτή, καθώς είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο στην Ελλάδα που συνεργάζεται με τη σχολή της grand master Romana Kryzanowska στη Νέα Υόρκη. Εδώ παραμένουν πιστοί στην παράδοση του pilates και μπορείς να εκπαιδευτείς ποιοτικά αποκτώντας ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο δίπλωμα διδασκαλίας. Συμμετοχή και παρακολούθηση εξειδικευμένων σεμιναρίων σε Ελλάδα κι εξωτερικό προσφέρουν έμπνευση, δυναμική κι εξέλιξη, αξίες που το Athens Pilates Studio μεταδίδει στους νέους εκπαιδευόμενούς του. Η Μαρία Βορριά διδάσκει pilates από το 1992 και λειτουργεί με γνώμονα τη διατήρηση της παράδοσης του I. Pilates.

GR.A.F.T.S. Hellas Λ. Βουλιαγμένης 164, 801 11 15131, 693 7315131.

Τα τελευταία 17 χρόνια περισσότερα από 6.500 άτομα έχουν ακολουθήσει το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού οργανισμού GR.A.F.T.S. Hellas και έχουν στελεχώσει γυμναστήρια, ιδιωτικούς χώρους άθλησης, ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελλάδα και Κύπρο. Ανταποκρινόμενο στις σημερινές ανάγκες, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε πέντε κατευθύνσεις: group exercise, personal training - vibration, pilates, yoga και marketing & management στελεχών γυμναστηρίων. Απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου, σε φοιτητές και απόφοιτους ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ και κολεγίων, σε επαγγελματίες γυμναστές αλλά και σε όσους αγαπούν την άθληση και θέλουν να μετατρέψουν το fitness σε επάγγελμα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ DANZARIN Θεσ/νίκης 17 (Γέφυρα Πουλοπούλου), 694 4841010, 693 7106972, danzarin1.blogspot.com

Στα σύνορα Πετράλωνα - Γκάζι - Θησείο ένα παλιό καφενείο έχει μεταμορφωθεί σε φιλόξενο χώρο χορού. Με ρετρό ατμόσφαιρα, φιλικό περιβάλλον, αλλά και μία από τις καλύτερες αίθουσες χορού, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε tango, modern street dance, body contact, yoga, σύγχρονο, θεατρικό εργαστήρι. Και μην ξεχνάς, ο χορός δεν απευθύνεται μόνο σε χορευτές, αλλά σε όποιον έχει ανάγκη για δημιουργική έκφραση μέσω του σώματος. Δώσε βάση στα νέα τμήματα αργεντίνικου tango που ξεκινούν τον Οκτώβρη και θα σε μυήσουν σε έναν καινούργιο κόσμο.

GADALA Λ. Δεκελείας 26, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2520.014, www.gadala.gr

Το Gadala είναι η όαση της Ανατολής μέσα στον κόσμο της δυτικής κουλτούρας. Από τα λίγα εξειδικευμένα κέντρα διδασκαλίας ανατολίτικου χορού και ειδικότερα του πλέον παρεξηγημένου στην Ελλάδα χορού της κοιλιάς ή belly dance ή oriental. Η διδασκαλία της Ελληνοαιγύπτιας χορογράφου Gadala Φωτεινή στηρίζεται σε τεχνικές μεταδοτικότητας και σου δίνει τη δυνατότητα απόκτησης αναγνωρισμένου ερασιτεχνικού ή επαγγελματικού τίτλου σπουδών, με την εγκυρότητα και την  αξιοπιστία του παγκόσμιου οργανισμού ανατολίτικου χορού M.E.D.W.OR. Το Gadala ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 με σκοπό την προώθηση του ανατολίτικου χορού και της πλούσιας αιγυπτιακής κουλτούρας.

ART & DESIGN - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΗ «ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ» Θήρας 19 & Πατησίων, πλατεία Αμερικής, 210 8665.611.

Σχέδιο,  σκίτσο,  εικονογράφηση, κόμικς,  κινούμενο  σχέδιο, γραφιστική, computer  animation, web design, 3D animation… Για ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα, θα πας στους ειδικούς. Ο γνωστός σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης μαζί μ’ ένα δυνατό team καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα καλλιτεχνικών ειδικοτήτων. Με στόχο όχι μόνο τη δημιουργική καλλιέργεια αλλά και την απορρόφηση στην αγορά εργασίας, η σχολή «Ορνεράκης» είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους… οπτικούς τύπους.

ΦΤΕΡΟ Μ. Μουσούρου 7, Μετς, 210 9247.182, 694 2202939, www.ftero.gr

Ένα καλά οργανωμένο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης για παιδιά 3-15 ετών, που προσφέρει μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών (κι όχι μόνο) δραστηριοτήτων: Εικαστικά, Χορός, Δημιουργική κίνηση, Μουσικοκινητική αγωγή, Θεατρικό παιχνίδι κ.ά. Ένας οικείος χώρος, όπου εξειδικευμένοι δάσκαλοι και παιδαγωγοί βάζουν μπρος τη φαντασία, την αυτοέκφραση και τις ανησυχίες των παιδιών μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδι. Επιπλέον, το «Φτερό» συνεργάζεται με την WWF και διοργανώνονται ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα Καλλιτεχνικής Αγωγής & Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για σχολικές ομάδες.

MANIFACTURA Ζωοδόχου Πηγής 29, 210 3811.470, 210 3816.407, www.arteshop.gr

Εκθέσεις, παρουσιάσεις νέων καλλιτεχνών αλλά και επιμορφωτικοί, εικαστικοί κύκλοι σεμιναρίων: σχέδιο, κόσμημα - αξεσουάρ, καλλιτεχνική φωτογραφία, κινηματογράφος, δραματοθεραπεία, σκηνογραφία, διακόσμηση εσωτερικού χώρου κ.ά. Από αρχές Οκτωβρίου μπορείς να επισκεφθείς το χρωματιστό χώρο Manifactura στο κέντρο της πόλης και να τσεκάρεις τι σ’ ενδιαφέρει.

VORTEX STUDIO Ιθάκης 24 & Ι. Δροσοπούλου, 210 8259.994.

Σεμινάρια για video art, ψηφιακή φωτογραφία, κόσμημα σε εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα για να παρέχουν τις απαραίτητες τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις. Το Vortex studio λειτουργεί σαν μία μικρή ακαδημία για ανθρώπους κάθε ηλικίας που αναζητούν την καλλιτεχνική έκφραση. Η έρευνα, ο πειραματισμός και η ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης είναι η ιδεολογία των ανθρώπων που δουλεύουν στο Vortex. Οι ομάδες εργασίας είναι πάντα μικρές (6 με 10 άτομα), για να μπορεί ο καθένας να εκφραστεί και να εξελιχθεί ελεύθερα.

MOKUME Αγίου Δημητρίου 11, Ψυρρή, 210 3242.911, 210 3245.081/ Θεσσαλονίκη, πλ. Μοριχόβου, Μητροπόλεως 1.r

Με 15 χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας και περισσότερους από 800 απόφοιτους διπλωματούχους στην αγορά, ειδικεύεται στο χειροποίητο κόσμημα, το κόσμημα παραγωγής και στο σχεδιαστικό κόσμημα. Προσφέρει στους σπουδαστές εργαστηριακές τεχνικές, σχεδιαστικές εφαρμογές, θεωρητικά μαθήματα και πλήθος εκδηλώσεων - δραστηριοτήτων, με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, εκπαιδευτικά ταξίδια και σεμινάρια. Η φοίτηση σε κάθε ειδικότητα είναι διετής και μπορούν να σπουδάσουν όσοι διαθέτουν απολυτήριο λυκείου.

GALLERY ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5 Καπλανών 5 & Μασσαλίας, Κολωνάκι 210 3390.946, 698 6217218.

Παιδιά και ενήλικες μπορούν από φέτος στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» να παρακολουθούν κύκλους επιμορφωτικών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης (εργαστηρίων Ζωγραφικής & Γλυπτικής). Ο στόχος της γκαλερί είναι η ενθάρρυνση της έκφρασης μέσω της δημιουργικής απασχόλησης με τις Εικαστικές Τέχνες. Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος βρίσκεται στην ιστοσελίδα της αίθουσας, ενώ η Διονυσία Μπαμπίλη θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

ΑΚΤΟ ART & DESIGN Χαρ. Τρικούπη 21 & Σόλωνος/ 3ης Σεπτεμβρίου 24/ Καποδιστρίου 36 & Κραναού 3 (πλ. Κουμουνδούρου), www.akto.gr

Ο Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος (ΑΚΤΟ), με έτος ίδρυσης το 1971, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 συνδέθηκε με το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου, του οποίου αποτελεί επικυρωμένο Κολέγιο, προσφέροντας προγράμματα Bachelor και Master. Από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς ομίλους στο χώρο του Art & Design, με περισσότερους από 2.000 σπουδαστές να παρακολουθούν ετησίως τα μαθήματα γραφιστικής, αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, διακόσμησης, ζωγραφικής, φωτογραφίας κ.λπ.

EZ ART STUDIO - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Χαρ. Τρικούπη 97, Κηφισιά, 210 8133.000.

Μικροί (από 3 έως 16 χρ.) και μεγάλοι περνούν ευχάριστα την ώρα τους σε πρωινά και απογευματινά καλλιτεχνικά μαθήματα. Τα μαθήματα για ενήλικες χωρίζονται σε τρίμηνους κύκλους, σε workshops και ταχύρρυθμα σεμινάρια (Κόσμημα με Πολύτιμο Μεταλλικό Πηλό, Κεραμική, Ζωγραφική, Patchwork κ.ά.). Όσον αφορά τα παιδιά, μπορούν να μάθουν κεραμική, ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές, ψηφιδωτό κ.ά. Το studio αναλαμβάνει και τη διοργάνωση παιδικών καλλιτεχνικών πάρτι. Τέλος, λειτουργεί και κατάστημα Art Shop, όπου θα βρεις μεγάλη ποικιλία υλικών χειροτεχνίας.

ΚΟΛΕΓΙΟ ΒΑΚΑΛΟ Λάμπρου Κατσώνη 26, Λυκαβηττός, 210 6442.514

Με πείρα 50 χρόνων, η Σχολή Βακαλό παρέχει ολοκληρωμένη παιδεία τριετούς φοίτησης στον τομέα του Design, με ειδικεύσεις στις Γραφιστικές Εφαρμογές και στην Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου. Από το 1996 δε συνεργάζεται με το κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο του Derby, το οποίο αναγνωρίζει το επίπεδο σπουδών Βακαλό ως ισότιμο με το επίπεδο των πανεπιστημιακών προγραμμάτων που προσφέρει η δική του Σχολή Art and Design. Η σχολή διαθέτει γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ τα κεντρικά διδακτήρια και οι διοικητικές υπηρεσίες βρίσκονται στο εξαώροφο, ειδικά σχεδιασμένο, ιδιόκτητο κτίριο επί της Λάμπρου Κατσώνη 26. (Εκ παραδρομής στο προηγούμενο τεύχος η Σχολή Βακαλό συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία των ΙΕΚ, ενώ στην πραγματικότητα είναι Κολέγιο).

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - DEREE Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή, 210 6009.800

Σεμινάρια και εργαστήρια από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, με πληθώρα αντικειμένων. Ειδικότερα, από τις 13/10 θα αρχίσουν τα «Εργαστήρια Ευ ζην» τα οποία αφορούν στη Μόδα και τη Μοντέρνα Τέχνη, την Εσωτερική Διακόσμηση αλλά και τη Ζωγραφική, το Collage, τα κόμικ κ.λπ. Μία ημέρα μετά, στις 14/10, είναι προγραμματισμένη η έναρξη των Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής, με κειμενογραφία διαφήμισης, εργαστήρι θεατρικής γραφής, σεναρίου και μυθιστορήματος. Οι εγγραφές για τα σεμινάρια έχουν ήδη ξεκινήσει.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ Χ. ΜΟΡΑΛΗ Αναπαύσεως 5, Άγ. Στέφανος,210 8143.386

Πριν από δύο χρόνια η Χ. Μόραλη άνοιξε το σπίτι - εργαστήριό της στον κόσμο δημιουργώντας εκπαιδευτικά εργαστήρια για αρχάριους – και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που την οδήγησε στη συνέχιση και την καθιέρωση των ομαδικών αυτών εργαστηρίων. Πλέον οι συμμετέχοντες, ξεκινώντας από τα βασικά και με την καθοδήγηση πάντα της ίδιας, μαθαίνουν τον τρόπο που κατασκευάζεται ένα κεραμικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι τρίμηνη, ενώ λειτουργούν εργαστήρια κατασκευής και διακόσμησης. Μπορούν να φιλοξενηθούν γκρουπ από 5 άτομα και πάνω μόνο για Σάββατο και Κυριακή.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΙΟΥ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΝΑΤΑΛΙΑ ΘΩΜΑΪΔΗ Θεμιστοκλή Σοφούλη 28, Θεσσαλονίκη, 2310 421.442.

Με ειδικότητες στο Ελεύθερο, το Γραμμικό Σχέδιο, τη Ζωγραφική Ενηλίκων και τη δημιουργία portfolio για σχολές του εξωτερικού, το εργαστήρι συστάθηκε το 1979 από τη Ναταλία Θωμαΐδη, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Μαθήτευσε δίπλα στους Νίκο Νικολάου και Γιάννη Μόραλη, ενώ από το 1995 συνεργάτες του εργαστηρίου είναι οι Νίκος Τσακαλίδης, αρχιτέκτονας, καθώς και η ζωγράφος Ελευθερία Ζαχαριάδη. Έκτοτε απευθύνεται, εκτός από τους υποψηφίους της Σχολής Καλών Τεχνών, και σε υποψηφίους Αρχιτεκτονικής.

THE AMERICAN UNIVERSITY OF ATHENS Ν. Ψυχικό, 210 7259.301-3, www.aua.edu

Με 50 ειδικότητες και εμπειρία από το 1982, το AUA έχει τα δικά του ερευνητικά προγράμματα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε κάθε επίπεδο στελέχους. Προσφέρει μεταξύ των άλλων και ένα δυναμικό πρόγραμμα σπουδών Καλών Τεχνών και Design, με Ζωγραφική, Γλυπτική, Φωτογραφία, Fashion Design, Interior Design, Computer Design and Animation.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ 210 2710.470, 697 7 565230.

Ο Γιάννης Παυλάκης είναι designer, απόφοιτος του κορυφαίου λονδρέζικου πανεπιστημίου Central Saint Martins, με μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Σχεδιασμού και Τεχνολογίας (Education for Design and Technology). Που σημαίνει ότι είναι από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να σε συμβουλεύσει, να σε καθοδηγήσει και να σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα επιτυχημένο πορτφόλιο (από τα πιο δύσκολα πράγματα) ώστε να συνεχίσεις στο εξωτερικό τις σπουδές σου στην Αρχιτεκτονική, το Design, τις Τέχνες. Η προϋπηρεσία και εμπειρία του στα απαιτητικά λονδρέζικα πανεπιστήμια θα σου φανεί δώρο Θεού για τα πρώτα σου βήματα εκεί…


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Ασκληπιού 66, 697 6179319, 210 3640.880.

«Όλοι μπορούν να γράψουν αρκεί να το θέλουν». Με αυτή την πεποίθηση το εργαστήρι του Αλέξανδρου Ντερπούλη προσφέρει μαθήματα επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από το γραπτό λόγο. Εκτός από τις τεχνικές γραφής η σχολή διαθέτει τμήματα σεναρίου, θεατρικού έργου και μυθιστορήματος. Τα σεμινάρια για το διήγημα - μυθιστόρημα διαρκούν δυόμισι μήνες. Ανάμεσα στους μαθητές που έχουν ξεχωρίσει με τη γραφή τους είναι η Αγνή Μεταξά («Δέκα Ιστορίες και ένα Γράμμα», διηγήματα, εκδόσεις Μελάνι) και ο Βαγγέλης Λεμπέσης («Φωνές απ’ έξω», θεατρικό έργο).

ΙΕΚ ΑΚΜΗ  Αθήνα: Κοδριγκτώνος 16, 210 8224.074/ Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 14, 2310 260.200, www.iek-akmi.gr

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα με εξειδικευμένες σπουδές, γιατί η «παιδεία στην Ελλάδα δεν είναι διαπραγματεύσιμη». Αυτή είναι η φιλοσοφία του ΙΕΚ Ακμή εδώ και 35 χρόνια. Ο εκπαιδευτικός όμιλος ανταποκρίνεται όχι μόνο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς, αλλά και στις επαγγελματικές αναζητήσεις των νέων. Γι’ αυτό καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδικοτήτων από την Ακαδημία των Τεχνών για τους μελλοντικούς σεναριογράφους, σκηνοθέτες, εικονολήπτες, μέχρι ειδικότητες για ηχολήπτες, στιλίστες και προπονητές. Ανάμεσα στις παροχές του ΙΕΚ Ακμή είναι η δυνατότητα πρακτικής άσκησης αλλά και οι πιστοποιήσεις για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ Σίνα 31, 210 3398. 600

Στις 25 & 26/9, από τις 14.00 μέχρι τις 14.00 της άλλης μέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο θα πραγματοποιήσει ένα 24ωρο ενημέρωσης με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να το εξερευνήσουν και να το ανακαλύψουν. Στη διάρκεια αυτών των ωρών το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει σε μαθήματα ή να παρακολουθήσει ένα εργαστήρι για τα πολύ μικρά παιδιά, να δοκιμάσει τις γνώσεις του με ένα τεστ γαλλικών, να ακούσει διήγηση παραμυθιών, να δει μια ταινία ή μουσικά ντοκιμαντέρ – και φυσικά να γνωρίσει καλύτερα την ευρεία γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον πολιτιστικό τομέα.

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, 210 3634.117.

Στα εξειδικευμένα μαθήματα Κινηματογράφου, Ισπανικού Θεάτρου, Ισπανικής Νομικής Ορολογίας και Μετάφρασης προστίθενται τα μαθήματα ισπανικών για παιδιά (6-10 χρ.) και έφηβους (10-15 χρ.), χορού, ισπανικής κουζίνας, ελληνικών για ισπανόφωνους, τραγούδια και κουλτούρα της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής. Στο Ινστιτούτο θα βρεις νέες αίθουσες εκδηλώσεων και εκθέσεων, εκσυγχρονισμένη βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, νέα κινηματογραφική Λέσχη, ενώ πραγματοποιούνται σεμινάρια, διαλέξεις και συνεδριάσεις. Στις 24/9 ολοκληρώνονται οι εγγραφές για το νέο ακαδημαϊκό έτος για όλα τα τμήματα.


ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

ZER-FAM Χαλκοκονδύλη 27, Αθήνα, 210 5231.864, 210 5224.561, Ηρώων Πολυτεχνείου 86, 210 4183.102 

Μόδα, διακόσμηση, αισθητική και μακιγιάζ στο δημιουργικό κόσμο του εκπαιδευτικού οργανισμού Zer-Fam, ο οποίος λειτουργεί από το 1989. Οι πατρονίστ, οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων και οι make up artists που αποφοίτησαν από τη σχολή θεωρούνται η καλύτερη διαφήμιση για το Zer-Fam, καθώς στελεχώνουν αξιόλογες θέσεις σε έναν επαγγελματικό στίβο με τεράστιο ανταγωνισμό. Η σχολή συνεργάζεται με επώνυμες επιχειρήσεις που προσφέρουν πρακτική άσκηση και εμπειρία στους σπουδαστές, ενώ το γραφείο διασύνδεσης φροντίζει για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ Πατησίων 81 & Χέυδεν 8-10, Γκυϊλφόρδου 14, πλ. Βικτωρίας, 210 8212.912

Με 40 ειδικότητες και έτος ίδρυσης το 1978, είναι γνωστό για τις σπουδές στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς. Μεταξύ άλλων, θα βρεις ειδικότητες όπως Διαιτολογία, Αισθητική, Αισθητικός Σύμβουλος Εμφάνισης, Επαγγελματικού Μακιγιάζ, Κομμωτικής, Αισθητικού Αρωματοθεραπείας, αλλά και Προπονητή. Ήδη από το 1979 έχει Γραφείο Επαγγελματικής Υποστήριξης αποφοίτων, σε συνεργασία με ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνα: Ρεθύμνου 3, Μουσείο, 210 8225.983/ Θεσσαλονίκη: Ερμού 45, πλ. Αριστοτέλους, 2310 226.318

Σπουδές στα Επαγγέλματα Μόδας & Ομορφιάς, με ειδικότητες Ειδικού Εφαρμογών Αισθητικής, Κομμωτικής, Επαγγελματικού Μακιγιάζ, Σχέδιο Μόδας, αλλά και στον τομέα του Art & Design, με τμήματα γραφίστα εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων, τεχνικού διακόσμησης, σχεδιαστή μέσω Η/Υ κ.λπ. Με 38 χρόνια εμπειρίας, άρτιο εργαστηριακό εξοπλισμό, αλλά και συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς παγκόσμιου κύρους. Επίσης, σε όλα τα προγράμματα λαμβάνεις Κρατικό Δίπλωμα, με δικαίωμα πρόσληψης σε προκηρύξεις του Δημοσίου.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνα, Πειραιάς, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη, 800 11 919191.

Πενήντα δύο χρόνια εμπειρίας και σπουδές σε επαγγέλματα ομορφιάς, όπως: Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής (με μαθήματα σε Φυσιολογία, Νοσολογία, Δερματολογία, Στοιχεία Χημείας - Κοσμητολογία, Ειδικά Θέματα Φυσικής, Διαιτολογία, Σχέση Αισθητικής με Ιατρικές Ειδικότητες, Οργάνωση Καταστήματος - Marketing κ.ά.), Επαγγελματικό Μακιγιάζ, Τεχνικός Περιποίησης Νυχιών κ.λπ. Στις διετούς φοίτησης σπουδές περιλαμβάνεται και η πρακτική εξάσκηση, ενώ κάθε χρόνο το γραφείο εργασίας του διοργανώνει τις Ημέρες Καριέρας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ Αγ. Μελετίου & Επτανήσου, 210 8814.259.

Εδώ θα μάθεις τα πάντα για το επαγγελματικό μακιγιάζ (μορφολογία προσώπου - θεωρία και πράξη, φωτοσκιάσεις προσώπου, διορθωτικό μακιγιάζ κ.λπ.). Σε ό,τι αφορά το θεατρικό - κινηματογραφικό μακιγιάζ, διδάσκονται μακιγιάζ ιστορικών περιόδων, εφέ ατυχημάτων κ.λπ. Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί ένα έτος και μπορεί να συμπεριλάβει περισσότερα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα (styling, hair styling, μανικιούρ κ.ά.) μετά από συνεννόηση. Οι εγγραφές συνεχίζονται όλο τον Σεπτέμβριο.

ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ Πλ. Ελευθερίας 7 (πλ. Κουμουνδούρου), 210 3232.323, www.sbie.edu.gr

Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι ο πρώτος. Η ΣΒΙΕ είναι, ωστόσο, η πρώτη σχολή που λειτούργησε στην Ελλάδα στον τομέα των παραϊατρικών επαγγελμάτων. Συνεχίζει να επενδύει σε αυτό τον κλάδο, διότι ο ρόλος τους σήμερα διευρύνεται συνεχώς χωρίς να υπάρχει πιθανότητα επαγγελματικού κορεσμού. Κάθε ειδικότητα και μια εξειδίκευση. Για παράδειγμα, εάν επιλέξεις το τμήμα Αισθητικής μπορείς να ασχοληθείς με το επαγγελματικό μακιγιάζ θεάτρου και σκηνής ή με την ποδολογία και τον καλλωπισμό νυχιών. Η ΣΒΙΕ απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου αλλά και σε απόφοιτους των ΤΕΕ και ΙΕΚ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ