Αρχειο

Η Ακρόπολη από τις ταράτσες της Αθήνας

27009-103916.jpg
Θοδωρής Γεωργακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65398-131787.jpg

Οι 10 δημοφιλέστερες φωτογραφίες

Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και κάθε μέρα μέχρι χτες ανέβαζα μία φωτογραφία της Ακρόπολης τραβηγμένη από διαφορετική ταράτσα της Αθήνας στο Instagram και στο 100taratses.com. Ήταν ένα project πολύ ενδιαφέρον, μου έδωσε τη δυνατότητα να εξερευνήσω περιοχές της Αθήνας που γνώριζα ελάχιστα, να εντοπίσω γωνιές και γειτονιές που δεν ήξερα ότι υπάρχουν, και να βρω σημεία σπάνιας ομορφιάς και γαλήνης μέσα στη βαβούρα του κέντρου. Είχα επίσης την ευκαιρία να δω ανάγλυφη την αντίθεση αυτής της ομορφιάς με το πολεοδομικό και αισθητικό χάος που είναι η κορυφογραμμή της Αθήνας, καθώς και να μάθω πολλά για τον τρόπο που συμβιώνουν (με το ζόρι) οι Αθηναίοι και πώς μοιράζονται τους κοινούς τους χώρους. Μια υπό διαμόρφωση ανασκόπηση όλων αυτών υπάρχει εδώ

Αλλά η αφετηρία, βέβαια, ήταν οι φωτογραφίες. Είχαμε δει τις δημοφιλέστερες (αυτές που είχαν τα περισσότερα likes στο Instagram) στα μισά του project, αλλά τώρα που ολοκληρώθηκε το Top-10 είναι εντελώς διαφορετικό. Οι εικόνες που άρεσαν πιο πολύ ήταν οι εξής: 

10. Στρατιωτικού Συνδέσμου 23, Κολωνάκι 

image

9. Αποστόλου Παύλου 25, Θησείο 

image

8. Διονυσίου Αρεοπαγίτου 12

image

7. Φιλελλήνων 28

image

6. Οτρυνέων 1Α, Θησείο 

image

5. Χατζηχρήστου 8, Κουκάκι

image

4. Αρδηττού 16, Μετς 

image

3. Νίκης 13

image

2. Μακρυγιάννη 19-21 

image

1. A for Athens, πλατεία Μοναστηρακίου

image

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες: 

Στο 100taratses.com

Στο Instagram

Στο Flickr

Στο Pinterest 

Στο Facebook 

Μπορείτε, τέλος, να κερδίσετε τέσσερα από τα smartphones με τα οποία τράβηξα τις φωτογραφίες, ανεβάζοντας μια #acropoliselfie στο Instagram, αν θέλετε.   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ