Αρχειο

Ένα μανταλάκι στο αυτί σε ανακουφίζει από τον πόνο

Όντως;

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
109402-216974.jpg

Πόνος στο αυτί

Έχουμε ακούσει-διαβάσει-δοκιμάσει τη ρεφλεξολογία ποδιών, όπου κάθε σημείο πίεσης αντιστοιχεί και σε ένα μέλος, όργανο ή λειτουργία του υπόλοιπου σώματος, επομένως πιέζοντάς το κατάλληλα μπορείς να ανακουφιστείς από το σφίξιμο στομαχιού μέχρι τον πονοκέφαλο.

Γνωρίζατε όμως ότι το ίδιο είδος ρεφλεξολογίας μπορεί να εφαρμοστεί και στο αυτί; Γιατην ακρίβεια, οι ειδικοί λένε ότι στο αυτί είναι ακόμα πιο ακριβείς οι αντιστοιχίες και αν πιέσεις τα σωστά σημεία μπορείς να δεις αμέσως τη διαφορά.

image

Η πιστοποιημένη ρεφλεξολόγος Helen Chin Lui αναφέρει: «Κάθε αυτί περιέχει έναν ολοκληρωμένο αντανακλαστικό χάρτη του σώματος, πλούσιο σε νευρικές απολήξεις και πολλαπολούς συνδέσμους με το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η ρεφλεξολογία αυτιού βασίζεται σε ζώνες και σημεία των αυτιών τα οποία σχετίζονται με τα ενεργειακά κέντρα γνωστά και ως μεσημβρινοί. Το σχήμα του σώματος προβάλλεται στο αυτί. Το κεφάλι τοποθετείται στο λοβό του αυτιού και τα πόδια στην αντίθετη κατεύθυνση. Εκεί που οι περισσότεροι άνθρωποι τρυπάνε τα αυτιά τους είναι τα αντανακλαστικά των ματιών.

Η Helen Chin Lui τονίζει ότι η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους με ημικρανίες, προβλήματα προσοχής, ανακούφιση πόνων, λοιμώξεις, χαμηλή πίεση και ισορρόπηση ορμονών. Φυσικά, για σοβαρά ή χρόνια προβλήματα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε ένα γιατρό.

image

1. Το ανώτερο τμήμα του αυτιού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την μέση και τους ώμους. Βάζοντας ένα μανταλάκι εκεί για περίπου ένα λεπτό θα πρέπει να μειώσει την συσσωρευμένη ένταση. Δοκιμάστε το αρκετές φορές την ημέρα για να απαλύνετε πόνους μέσης και ώμων.

image

2. Το σημείο ακριβώς από κάτω συνδέεται με τα εσωτερικά όργανα του σώματος. Για μικροενοχλήσεις μπορείς να δοκιμάσεις να ασκήσεις πίεση στο συγκεκριμένο σημείο είτε με ένα μανταλάκι είτε με τα δάχτυλά σου. 

image

3. Το μεσαίο σημείο του αυτιού είναι το πιο κοντινό σχετικά με τον πόνο και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων. Η πίεση στο σημείο αυτό μπορεί να ανακουφίσει έως και 40% τον πόνο.

image

4. Το χαμηλό τμήμα της μέσης του αυτιού συνδέεται με τα ιγμόρεια και τον λαιμό. Τοποθετήστε ένα μανταλάκι για ένα με δύο λεπτά προκειμένου να απαλλαγείτε από πονόλαιμο ή την πίεση στα ιγμόρεια.

image

5. Ακριβώς πάνω από τον λοβό του αυτιού βρίσκεται το σημείο επικοινωνίας με το στομάχι και την χώνεψη. Η πίεση εκεί μπορεί να ανακουφίσει στομαχόπονους και μικροενοχλήσεις δυσπεψίας.

image

6. Τέλος, ο λοβός του αυτιού συνδέεται με τα δύο πιο σημαντικά μέρη του σώματος: τον εγκέφαλο και την καρδιά. Η άσκηση πίεσης εκεί μπορεί να βοηθήσει στην υγεία και καλή λειτουργεία της καρδιάς, αλλά και να ελευθερώσει συσσωρευμένη πίεση στον εγκέφαλο.Αποδεικνύεται ιδιαίτερα πρακτική για τους πονοκεφάλους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ