ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Αφιέρωμα εκπαίδευση: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

5
Αφιέρωμα εκπαίδευση: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αφιέρωμα εκπαίδευση: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
5
  • Shares

Επιλογές και προτάσεις για ΙΕΚ, κολέγια και ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΑΚΤΟ ART & DESIGN Χαρ. Τρικούπη 21 & Σόλωνος, 3ης Σεπτεμβρίου 24, Καποδιστρίου 36 και Κραναού 3 (Πλ. Κουμουνδούρου), www.akto.gr

Επικυρωμένο Κολέγιο του Middlesex, ο Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος (ΑΚΤΟ) προσφέρει σπουδές στους τομείς της γραφιστικής, της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, της διακόσμησης, του σχεδιασμού βιομηχανικών προϊόντων, της ζωγραφικής, των κόμιξ, του web design κ.λπ. Μπορείς να δεις το αποτέλεσμα στη δουλειά των σπουδαστών στην ετήσια έκθεση, η οποία φέτος θα διαρκέσει μέχρι τις 30/9 στις εγκαταστάσεις του ομίλου. Το πανεπιστημιακό πρόγραμμα οδηγεί στο Bachelor of Arts (Honours) Degree του Middlesex University. Προϋπόθεση για την παρακολούθησή του είναι η φοίτηση στο προπαρασκευαστικό έτος που προηγείται ή να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνα, Πειραιάς, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη, 800 11 919191, www.iekxini.gr

Τα νέα εκπαιδευτικά τους τμήματα για το χειμερινό εξάμηνο 2009-2010 απευθύνονται σε απόφοιτους Ενιαίων Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ – και γίνονται μαθήματα στους τομείς πληροφορικής, οικονομίας & διοίκησης, ψυχολογίας, δημοσιογραφίας, παιδαγωγικών, ομορφιάς & υγείας, τουριστικών επαγγελμάτων κ.ά., ενώ στις διετούς φοίτησης σπουδές περιλαμβάνεται και η πρακτική εξάσκηση. Μάθε ότι στις φετινές ημέρες καριέρας (για τις οποίες φρόντισε το Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων Σπουδαστών - ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ) συμμετείχαν περισσότερες από 50 ελληνικές και πολυεθνικές μεγάλες επιχειρήσεις (Γερμανός, Infoassist, Adelco, Πλαίσιο Computers, Grant Thornton, Swatch Group, Κεντρική Κλινική Αθηνών, Άττικα Πολυκαταστήματα κ.ά.), ότι 20 σπουδαστές βρήκαν αμέσως δουλειά και ότι άλλοι 120 έχουν ήδη κλείσει δεύτερο ραντεβού με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

IIEK ΣΒΙΕ Πλ. Ελευθερίας 7 (Πλ. Κουμουνδούρου), 210 3232.323

Η σχολή ιατρικών επαγγελμάτων διατηρεί διεθνείς ακαδημαϊκές συνεργασίες με πανεπιστήμια, ινστιτούτα και οργανισμούς πιστοποίησης επαγγελμάτων του εξωτερικού. Μεταξύ των άλλων διδάσκονται οι ειδικότητες οπτική, βοηθός φαρμακείου, βοηθός ακτινολόγου, νοσηλευτική, βοηθός μικροβιολόγου, οδοντοτεχνική, ιατρική πληροφορική, φυσικοθεραπεία, αισθητική, διαιτητική, προσχολική αγωγή. Το πτυχίο είναι κρατικό και οι σπουδαστές μπορούν να κάνουν πρακτική ή να εργαστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω κοινοτικών επιδοτούμενων προγραμμάτων ανταλλαγής στα οποία συμμετέχει η ΣΒΙΕ. Τέλος, έχει Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας.

IEK PRAXIS Σαριπόλου 5, δίπλα στο Μουσείο, 210 8230.090, www.iekpraxis.gr

Μέσα στα υπερσύγχρονα, full εξοπλισμένα εργαστήρια και σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο προσωπικό που θα είναι πάντα κοντά σου, μπορείς να εκπαιδευτείς σε 44 ειδικότητες που αφορούν στην Πληροφορική, τη Γραφιστική, την Αισθητική, τον Τουρισμό και πολλά ακόμη. Το ΙΕΚ PRAXIS πρόκειται για μια φρέσκια ιδιωτική επιλογή με δυνατό σημείο την πρακτική άσκηση σε μεγάλες εταιρείες και τη συμμετοχή των σπουδαστών φοιτητών σε εκθέσεις, διαγωνισμούς, φεστιβάλ. Οι σπουδές διαρκούν 2 χρόνια και τα δίδακτρα κυμαίνονται από € 3.500 ως 3.900 ανάλογα με την ειδικότητα.

ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ Γκυιλφόρδου 14, πλατεία Βικτωρίας, 210 8212.912

Δημοσιογραφία, Νοσηλευτική, Οδοντοτεχνική, Φυσιοθεραπεία, Διαιτολογία, Αισθητική, Μακιγιάζ, Κομμωτική είναι κάποιες από τις 40 ειδικότητες που μπορεί να σπουδάσει κανείς στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Ιπποκράτειο, ο οποίος από την ίδρυσή του, το 1978, εισήγαγε πολλές καινοτόμες μεθόδους στον τρόπο λειτουργίας και διδασκαλίας. Το 1990 ιδρύθηκε η Ιπποκράτειος Σχολή που είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή με κρατικό πτυχίο στις ειδικότητες της Νοσηλευτικής, Φυσιοθεραπείας, Βρεφονηπιαγωγών, Πληροφορικής, Οικονομίας & Διοίκησης και πλέον, συνάπτοντας συνεργασίες με τους μεγαλύτερους παιδικούς σταθμούς, με κλινικές, νοσοκομεία, με τον Όμιλο Ύγεια και τα Μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, κέντρα υγείας και φυσιοθεραπευτήρια, δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους της για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνα: Ρεθύμνου 3, Μουσείο, 210 8225.983/ Θεσσαλονίκη: Ερμού 45, πλ. Αριστοτέλους, 2310 226.318

Με 39 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης και μέσα σε προσεγμένο περιβάλλον, στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μπορείς να σπουδάσεις Μηχανολογία, Ηλεκτρονικά, Δομικά, Μουσική Τεχνολογία - Ηχοληψία, Επαγγέλματα Μόδας & Ομορφιάς, Παραϊατρικά, Μαγειρική κ.ά. Από φέτος τον Σεπτέμβριο προσθέτουν στις ειδικότητές τους «Δημοσιογραφία & Αθλητική Δημοσιογραφία» και σε όλα τα προγράμματα λαμβάνεις Κρατικό Δίπλωμα, με δικαίωμα πρόσληψης σε προκηρύξεις του Δημοσίου. Για τ’ αγόρια, παρέχεται και αναβολή στράτευσης.

ΙΕΚ ΑΚΜΗ www.amc.edu.gr

Περισσότερες από 70 ειδικότητες, μεταξύ των οποίων πανεπιστημιακές σπουδές Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας, Δημοσιογραφία, Ηχοληψία, Σχέδιο Μόδας
από το ΙΕΚ που αναδείχθηκε μεταξύ των επτά καλύτερων εκπαιδευτηρίων στην Ευρώπη. Μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ είναι το ΚΕΚ ΑΚΜΗ, που δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες Συμβούλου Διοίκησης του Κράτους με εξειδίκευση στα προγράμματα κατάρτισης και διά βίου μάθησης. Τώρα, επεκτείνει τις δραστηριότητές του υπογράφοντας συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ). Η συνεργασία αφορά στην «Κατάρτιση & Πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες στη χρήση ΤΠΕ Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και στοχεύει στην εξοικείωση με νέες τεχνολογίες όλων των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 
ΙΕΚ ΔΟΜΗ Χαρ. Τρικούπη 17, 210 3840.552

Προσφέρει εκπαίδευση σε 53 διαφορετικές ειδικότητες και έχει βραβευθεί με το Χρυσό Διεθνές Βραβείο για την Ποιότητα και το Προφίλ. Εδώ μπορείς να παρακολουθήσεις προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στα Παιδαγωγικά, Επαγγέλματα Υγείας, Τουριστικά Επαγγέλματα και Μεταφορές, Οικονομία και Διοίκηση, Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες, Art & Design, M.M.E. & Επικοινωνία κ.ά. Έχει Γραφείο Επαγγελματικής Αποκατάστασης και Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και προσφέρει αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα. Επίσης μπορείς να συνεχίσεις για πανεπιστημιακές σπουδές στο Athenian College για H.N.D. & Bachelor.

PwC ACADEMY 210 689.9000, www.pwcacademy.gr

Έπειτα από 12 χρόνια προσφοράς στην επαγγελματική εκπαίδευση, η PricewaterhouseCoopers δημιούργησε την PwC Academy, η οποία έχει στόχο την παροχή ολοκληρωμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σπουδών σε νέους, φοιτητές και επαγγελματίες καθώς και την ενημέρωση γονιών, υποψηφίων και επαγγελματιών για θέματα σπουδών, καριέρας και τάσεων της αγοράς μέσα από ανοιχτές ημερίδες με ειδικούς συμβούλους επαγγελματικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού. Προσφέρει επίσης προγράμματα σπουδών που οδηγούν στην απόκτηση διεθνούς φήμης επαγγελματικών τίτλων, όπως: ACCA - Association of Chartered Certified Accountants (UK), CFA - Chartered Financial Analysts (USA), CIA - Certified Internal Auditor (USA), CISA - Certified Information Systems Auditor (USA), PMP - Project Management Professional (USA), DipIFR - Diploma in International Financial Reporting (UK).

IST COLLEGE Πειραιώς 72, Μοσχάτο, 210 4822222, 800 11 93000 (χωρίς χρέωση), info@ist.edu.gr, www.ist.edu.gr

Με εγκαταστάσεις 9.500 τ.μ. και έτος ίδρυσης το 1989, το IST College παρέχει ακαδημαϊκά προγράμματα στους τομείς των Οικονομικών & Επιχειρησιακών Επιστημών, της Επιστήμης Υπολογιστών - Πληροφορικής και των Ανθρωπιστικών Επιστημών
. Το αποκαλούμενο και ως το «αγγλικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα» από το 1992 διατηρεί σύμβαση δικαιόχρησης (franchise) με το βρετανικό κρατικό πανεπιστήμιο του Hertfordshire για την αποκλειστική υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα και για την απόκτηση τίτλων σπουδών Bachelor’s και Master’s που χορηγούνται απευθείας από το πανεπιστήμιο.

NEW YORK COLLEGE Αθήνα 210 3225.961, Θεσσαλονίκη 2310 889.879, www.nyc.gr

Με 21 χρόνια εμπειρίας, με ακαδημαϊκές συνεργασίες με αναγνωρισμένα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ισχυρή παρουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα και Βελιγράδι, το NYC προσφέρει προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ψυχολογίας, Επικοινωνίας, Εκπαίδευσης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Πληροφορικής. Επίσης, διαθέτει πιστοποίηση από το British Accreditation Council (BAC) και όλα τα προγράμματα σπουδών και τα αντίστοιχα πτυχία που προσφέρει είναι πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα από τους αντίστοιχους κρατικούς φορείς.

ΚΟΛΕΓΙΟ ΒΑΚΑΛΟ Λάμπρου Κατσώνη 26, Λυκαβηττός, 210 6442.514

Ιδρύθηκε το 1958 και διδάσκει εφαρμοσμένες τέχνες και design. Προσφέρει πλήρεις κύκλους σπουδών στους τομείς των Γραφιστικών Εφαρμογών και της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου, ενώ υπάρχουν και μονοετή εργαστήρια Σκηνογραφίας, Ζωγραφικής και Κοσμήματος και παιδικό δημιουργικό τμήμα Ζωγραφικής. Οι δε απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν, εκτός των άλλων, στα πεδία σχεδίασης μακέτας - διαφήμισης, επιμέλειας εκδόσεων, ηλεκτρονικής τυπογραφίας, φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας κ.λπ. Συνεργάζεται από το 1996 με το κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο του Derby που αναγνωρίζει το επίπεδο σπουδών Βακαλό ως ισότιμο με το επίπεδο των πανεπιστημιακών προγραμμάτων που προσφέρει η δική του Σχολή Αrt and Design. Τέλος, είναι πιστοποιημένο από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποιήσεων (BAC).

MEDITERRANEAN COLLEGE Αθήνα: 210 8899.600/ Θεσσαλονίκη: 2310 287.779, www.medcollege.edu.gr

Θέλεις να αναβαθμίσεις τις σπουδές σου ή να κάνεις μετεκπαίδευση σε κάποιον τομέα όπως Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσιες Σχέσεις, Logistics, Μάρκετινγκ; Υπάρχει το Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Mediterranean College με τα ευέλικτα και ευπροσάρμοστα προγράμματα Executive Diploma του London Centre of Management. Τα μαθήματα είναι στα ελληνικά και μπορούν να γίνουν με απογευματινή ή εξ αποστάσεως φοίτηση. Μπορεί επίσης να συνεχίσει κανείς μετά με προγράμματα ΜΒΑ.

DEREE COLLEGE 210 6009.800-9,  admissions@acg.edu, www.acg.edu

Το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος δεν χρειάζεται συστάσεις. Λειτουργεί στα πρότυπα του αμερικανικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης και μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και να λάβει Bachelor of Arts (BA), Bachelor of Science (BS), και Master σε πολλές και ενδιαφέρουσες ειδικότητες. Σ’ ένα campus στην Αγ. Παρασκευή –κι ένα δεύτερο στο κέντρο– με άρτιο, σύγχρονο εξοπλισμό κι εγκαταστάσεις (αθλητικές, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, θέατρα), διοργανώνονται επίσης ένα σωρό φοιτητικές δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου σε πολλούς, διαφορετικούς τομείς.

ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ
210 8217.710, pub-rel@bhc.gr, www.bhc.gr

Μέσα σε ολιγομελή τμήματα με αυστηρή και υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων θα λάβεις έναν από τους πιστοποιημένους τίτλους του Πανεπιστημίου της Ουαλίας.
Έτσι, θα έχεις και πλήρη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σου μετά την αποφοίτησή σου, σα να ήσουν σε οποιοδήποτε βρετανικό πανεπιστήμιο. Υψηλή εκπαίδευση στο κέντρο της πόλης, μέσα σ’ ένα υπερ-εξοπλισμένο, εξαώροφο κτίριο με ενημερωμένη βιβλιοθήκη, κέντρο υπολογιστών και καλά καταρτισμένους, εξειδκευμένους καθηγητές.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σωρού 74, Μαρούσι, 210 6199.891, www.amc.edu.gr

Μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ακμή, με πείρα τριών δεκαετιών. Σε συνεργασία με διακεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού παρέχει πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών, που καλύπτουν σύγχρονα επιστημονικά πεδία και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας. Έτσι, θα βρεις bachelor σε Business Administration, Ψυχολογία, Παιδαγωγικά, Μετάφραση, Υπολογιστές, Σχέδιο κ.λπ. Τα πτυχία απονέμονται απευθείας από κρατικά πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, η φοίτηση γίνεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, υπάρχει η δυνατότητα Επιλογής Αγγλόφωνου ή Ελληνόφωνου Τμήματος, ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων από την αγορά εργασίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ INTERGRAPHICS Αθήνα: Στουρνάρη 49, 210 3838.808/ Θεσ/κη: Καρατάσου 7 (Λιμάνι), 2310 515.539

Διδάσκει νέες τεχνολογίες στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και την Πληροφορική από το 1990 και διευρύνει συνεχώς τις  ειδικότητές του, ενώ παρέχει διά βίου δωρεάν επιμόρφωση στις εξελίξεις της τεχνολογίας. Στον όμιλο ανήκουν οι εκπαιδευτικοί φορείς IΕΚ Interdigital ανώτερων σπουδών, το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών για επαγγελματική εξειδίκευση και το Intergraphics College για ανώτατο τίτλο σπουδών και πτυχίο bachelor. Διαθέτει Γραφείο Εργασίας και Επαγγελματικής Αποκατάστασης Αποφοίτων, ενώ οργανώνει και Career Days.

ΓΡΑΨΑΣ Φορμίωνος 83 & Φιλολάου, Παγκράτι, 210 7521.767, 800 11 47277

Μαθήματα αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών και ισπανικών σε ενήλικες σε Αθήνα και Πάτρα, με πρωτοποριακές τεχνικές μαθημάτων (GetWhatYouNeed®, The Flexible Choice, Peer Teaching®, Write&Win®) που δίνουν έμφαση στην επικοινωνία και στην εξατομίκευση. Γίνονται διαδικασίες επιμόρφωσης και ποιοτικού ελέγχου των διδασκόντων και, τέλος, οι τάξεις Πτυχίων καλύπτονται από Γραπτή Εγγύηση Απόκτησης Πτυχίου.

ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ Κέντρο Αθήνας: Χαλκοκονδύλη 9 & Πατησίων, 210 3844.888, 210 3301.300/ Χαλκοκονδύλη 5, 210 3301.110, www.eurodiastasi.com

Proficiency σε 3 εξάμηνα, Lower σε 12-18 μήνες, Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά
. Στην Ευρωδιάσταση μπορεί κανείς να μάθει γρήγορα, έγκυρα και σε πολύ χαμηλές τιμές ξένες γλώσσες. Τα τμήματα απευθύνονται και στους πιο αρχάριους κι αν έχετε ελεύθερο χρόνο υπάρχουν τα ταχύρρυθμα προγράμματα προετοιμασίας για εξετάσεις και διπλώματα. Και έξτρα γνώση: όλοι οι σπουδαστές ανώτερων προγραμμάτων παίρνουν υποτροφία για παρακολούθηση δύο τάξεων μίας δεύτερης ξένης γλώσσας, δικής τους επιλογής.

ZER-FAM Χαλκοκονδύλη 27, Αθήνα, 210 5231.864/ Ηρώων Πολυτεχνείου 86, Πειραιάς, 210 4183.102

Λειτουργεί από το 1985 και εξειδικεύεται σε σπουδές Μόδας, Διακόσμησης, Αισθητικής και Μακιγιάζ, με εκπαιδευτικά προγράμματα που βασίζονται στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και δυνατότητα μεταπτυχιακών στο εξωτερικό. Στη ZER-FAM λειτουργεί γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας των σπουδαστών, ενώ στο κεντρικό κτίριο της Χαλκοκονδύλη 27 λειτουργεί έκθεση με τις εργασίες των σπουδαστών από τους τομείς της Μόδας και της Διακόσμησης.

ΟΡΑΜΑ Κομοτηνής 10, Αμπελόκηποι, 210 7701.708, www.oramaseminars.gr

Πρόκειται για 7μηνα ανά έτος, σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας που περιλαμβάνουν πρακτική εξάσκηση και θεωρητική διδασκαλία.
Αυτά θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση (7.00-10.00 μ.μ.) και παρέχουν μια ολοκληρωμένη άποψη περί εικαστικής αντίληψης στο χώρο της φωτογραφίας. Σημείωσε πως είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιούνται στο studio deepdown. Οι εγγραφές γίνονται Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

VIRAL
21.10.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
21.10.2017 - 07:00
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
20.10.2017 - 17:57
Η Athens Voice και το 30ό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου σας πάνε σινεμά
20.10.2017
ΥΓΕΙΑ
19.10.2017 - 11:19
Η A.V. παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της μεγάλης έρευνας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας «Υγεία και Ευημερία»
SEX
19.10.2017 - 19:56
Παιδιά, οι πορνοταινίες δεν είναι ντοκιμαντέρ, μην μπερδεύεστε!
ΣΙΝΕΜΑ
19.10.2017 - 14:25
Μητέρα!, Χωρίς αγάπη, Χειρότερα δεν γίνεται, Η τελευταία πινελιά και ακόμη 5 ταινίες