Αρχειο

5ος Διαγωνισμός Μηχανικής EBEC Athens

Λάβε κι εσύ μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό μηχανικής στην Ευρώπη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
87839-176806.jpg

O Οργανισμός BEST (Board of European Students of Technology), είναι ένας μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός. Δημιουργήθηκε από φοιτητές Πολυτεχνικών και γενικά τεχνολογικών σχολών της Ευρώπης και στόχος του είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών πολυτεχνείων, η δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής συνείδησης στους φοιτητές καθώς και η προσφορά επιπλέον γνώσεων, τεχνολογικών και μη, σε αυτούς.

Ο οργανισμός προσπαθεί να βοηθήσει τους Ευρωπαίους φοιτητές μηχανικούς να διευρύνουν τη σκέψη τους, αναπτύσσοντάς την σε διεθνές επίπεδο, κατανοώντας καλύτερα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, εξελίσσοντας τις ικανότητές τους για να εργαστούν σε διεθνή βάση. Η Ελλάδα εκπροσωπείται επίσημα από τέσσερις τοπικές ομάδες: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πολυτεχνείο Κρήτης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών.

image

Η Τοπική Ομάδα BEST Athens άρχισε να δραστηριοποιείται στους κόλπους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το 1997, με πρωτοβουλία φοιτητών του Ιδρύματος. Απευθύνεται στους 10.000 περίπου φοιτητές του Ιδρύματος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Οργανισμού στην Ευρώπη και να παίρνουν μέρος σε διεθνή συνέδρια και ακαδημαϊκά σεμινάρια. Έχει ήδη στο ενεργητικό της εξήντα οκτώ (68) επιτυχημένες εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν Ευρωπαίοι φοιτητές και Έλληνες συνάδελφοί τους από το Ε.Μ.Π.

Κάθε χρόνο ο οργανισμός BEST διοργανώνει τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Μηχανικής (EBEC). Σε αυτόν συγκεντρώνονται οι κορυφαίοι φοιτητές μηχανικής, οι νικητές του τοπικού και εθνικού γύρου. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε μία από δύο κατηγορίες: το Case Study ή το Team Design. Εργάζονται σε ομάδες των τεσσάρων και χρησιμοποιώντας τις τεχνολογικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές τους ικανότητες, προβληματίζονται, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους, ώστε να βρουν μια λύση σε ένα θεωρητικό επιχειρησιακό πρόβλημα ή σε μια πρακτική ομαδική κατασκευή.

image

Φέτος πάνω από 6000 φοιτητές μηχανικής θα διαγωνιστούν πανευρωπαϊκά στα πανεπιστήμιά τους σε τοπικό επίπεδο. Οι νικητές από τους τοπικούς γύρους θα προκριθούν στον εθνικό γύρο. Εκεί θα κριθεί ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στον τελικό γύρο στο Πόρτο, όπου 104 κορυφαίοι φοιτητές μηχανικοί θα κυνηγήσουν το όνειρό τους να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης.

image

Στις 13-14 Μαρτίου 2015, θα λάβει χώρα ο τοπικός διαγωνισμός μηχανικής στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στόχος των διαγωνιζόμενων είναι η τετραμελής ομάδα τους να φτάσει στο Εθνικό επίπεδο και να αναμετρηθούν με τους υπόλοιπους νικητές συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα. Οι νικητές του εθνικού διαγωνισμού θα αναμετρηθούν με τους 120 συναδέλφους τους από όλη την Ευρώπη προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή της πυραμίδας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ntua.gr/best

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ